1. Beethovens Vierde en Achtste

Beethovens Vierde en Achtste

14.10.2023 - 15.10.2023

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

 • Alexei Ogrintchouk - dirigent

 • Beethoven Symfonie nr. 4
 • Beethoven Symfonie nr. 8

Bestel bij deze locaties

 • Enschede - Muziekcentrum 14.10.2023 - 20:00 
  € 22,00 - € 49,00
  bestel kaarten
 • Arnhem - Musis 15.10.2023 - 14:00 
  € 35,00 - € 47,00
  bestel kaarten

Klassiek met een vrolijke noot op het Beethoven Festival

Vrolijk en vol humor, zo speelt Phion Beethovens Vierde en Achtste in Arnhem en Enschede. Tijdens het Beethoven Festival leidt Alexei Ogrintchouk het orkest bij deze genuanceerde en subtiele symfonieën. Geniet van klassieke muziek vol liefde, plezier en gelukzaligheid.

Alexei Ogrintchouk presenteert de subtiele Beethoven

Alexei Ogrintchouk, hoboïst en dirigent en de laatste jaren een bekend gezicht op de bok bij Phion, leidt het orkest in twee symfonieën in Phions Beethoven Festival. Waar we Beethoven vooral kennen van de groots opgezette, romantische symfonische meesterwerken, laten de Vierde en de Achtste de componist van een heel andere kant zien. Want ook Beethoven kende zijn momenten van ontspanning en kon op zijn tijd genieten van de mooie en vrolijke dingen in het leven. Dat laat hij horen in deze werken, de meest genuanceerde en subtiele symfonieën van de negen.

Liefdevolle Vierde en humoristische Achtste

Tot over zijn oren verliefd was Beethoven op de mooie Josephine Brunsvik toen hij zijn Vierde symfonie componeerde, een liefde die tot zijn vreugde werd beantwoord al liep het uiteindelijk op niets uit. De muziek is vol van gelukzaligheid, soms ongecompliceerd vrolijk maar soms ook vol van liefdevolle tederheid.

Beethoven zelf vond zijn Achtste veruit zijn meest geslaagde, een heerlijke symfonie vol met humor. We horen een feestelijk begin, een koddig andante als parodie op de net uitgevonden metronoom, een Weense volksdans als derde deel, en een knallende finale tot slot. Wie van de liefde en humor houdt, mag dit concert dit missen.

Dit vind je misschien ook leuk