1. Alles over educatie

Alles over educatie

Onze visie, nieuws en meer

Alles over educatie bij Phion

Meedoen, ervaren en zelf muziek maken met de musici van het orkest: dát is muziekeducatie bij Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Graag delen we onze passie, kennis en ervaringen op het gebied van educatie en talentontwikkeling. Lees op deze pagina meer over onze visie, nieuws en tips op het gebied van muziekeducatie.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de Facebookpagina van onze afdeling Educatie: specifiek voor iedereen met belangstelling voor muziekonderwijs en talentontwikkeling.

Educatiebrochure 21-22

Daar is ie dan eindelijk; een nieuwe educatiebrochure voor seizoen 2021-2022! Samengesteld terwijl de maatregelen rond Covid-19 het onderwijs en de cultuursector nog flinke beperkingen opleggen. Maar dat neemt niet weg dat we achter de schermen aan het werk zijn gebleven om voor jong en oud aansprekende concerten, grensverleggende projecten en kwalitatieve educatieprogramma’s te ontwikkelen. We geloven in de kracht van live symfonische muziek en kijken uit naar een jaar vol verwondering op de gezichten van heel veel leerlingen!

lees de brochure

Word Phionier

Vind jij de muzikale ontwikkeling van je leerlingen belangrijk? En wil je ze graag meer sleutelervaringen bieden op muzikaal vlak? Word dan Phionier en ontdek samen met je leerlingen de wonderlijke muzikale wereld van Phion. Hiermee zorg je voor continuïteit in muzikale ervaringen én je ontvangt € 0,50 korting per leerling op een schoolconcert + een jaar lang toegang tot al ons digitale lesmateriaal.

Meer informatie

Retourtje Cultuur Gelderland

Vervoersregeling voor basisscholen

Sinds september 2020 is het mogelijk voor scholen in Gelderland om met de bus naar de schoolconcerten van Phion te komen. Doordat de Province Gelderland hierin een financiële bijdrage levert betaal je als school maar ​2,-​ per persoon (leerlingen en begeleiders). Meer weten of direct inschrijven? Klik dan op de button hieronder.

Naar retourtje cultuur Gelderland         

Onze visie op muziekeducatie

Kennismaking, sleutelervaring, talentontwikkeling en verbinding

Dat zijn de kernwaarden van ons educatieprogramma. Phion wil mensen intensieve muzikale ervaringen laten opdoen, waarbij ze de schoonheid en kracht van symfonische muziek ervaren. Op een manier die blijvende indruk maakt, die hen aanspreekt, die ze actief betrekt en van hoge kwaliteit is.

Lees hier meer

Spreekbeurt, presentatie of pitch over het orkest

Wil je een spreekbeurt, presentatie of pitch geven over het orkest? Kijk dan op deze pagina voor allerlei informatie en leuke weetjes over het orkest.

Informatie over het orkest 

De educatienieuwsbrief

Ben je geïnteresseerd in onze projecten voor amateurmuzikanten of het basisonderwijs? Schrijf je dan in voor onze educatienieuwsbrief. Vol met de laatste nieuwtjes, maar ook leuke oefeningen en tips. Kies de interesse die bij jou past en meld je aan. Dan ben je altijd op de hoogte. 

Nieuwsbrief aanvraag
We zijn trots op de samenwerking met deze cultuurpunten

Neem gerust contact op

Team Educatie
Eva, Carlijn en Monique
educatie@phion.nl 085-023 08 00

Aanmeldformulier online workshop

Concert voor Rafiq