1. Lesmateriaal

Lesmateriaal

Interactief, creatief en een tintje klassiek

Toegankelijk lesmateriaal

Phion ontwikkelt aansprekend en toegankelijk lesmateriaal ter voorbereiding van schoolconcerten en projecten.

Er komen ook steeds meer muzieklessen bij voor dagelijks gebruik in de klas. De opdrachten zijn afwisselend,  enthousiasmerend en doen een beroep op de creativiteit, verbeeldingskracht en muzikaliteit van alle leerlingen. 

Al ons lesmateriaal sluit aan bij kerndoelen van het SLO welke zijn opgesteld vanuit ministerie van OC&W. Door lesmateriaal aan te bieden bij onze projecten streven we ernaar dat de leeropbrengst bij de leerling wordt vergroot en het project geen op zichzelf staande activiteit is.

Iedereen kan de lessen via LessonUp op het digibord geven ongeacht muzikale voorkennis. Leuke, (inter)actieve en leerzame opdrachten, waarbij de creativiteit van de leerlingen en het luisteren naar (klassieke) muziek centraal staan. Met filmpjes en muziekfragmenten begint de kennismaking met het orkest al in de klas!

Ben je benieuwd naar onze lessen? Ze staan hieronder voor je klaar.

Ons lesmateriaal digitaal in LessonUp

In mei 2020 zijn we gestart met het digitaliseren van toegankelijke muzieklessen in ons nieuwe leskanaal LessonUp. In september 2020 wordt ons kanaal gelanceerd. 

Nieuwsgierig hoe de lessen eruit zullen zien? Ga naar de pagina voor meer informatie en een sneakpeak.

Klik hier

 

Alle dagen klassiek

Alle dagen klassiek, de klassieke muziekkalender voor in de klas. Elke dag vijf minuten klassieke muziek in de klas met leuke luisteropdrachten voor groep 4 t/m 6 waarbij je niets nodig hebt (behalve speakers en soms pen en papier). En, het vraagt geen voorbereidingstijd!

Lees hier meer

De Educatienieuwsbrief

Ben je geïnteresseerd in onze projecten voor amateurmuzikanten of het basisonderwijs? Schrijf je dan in voor onze educatienieuwsbrief. Vol met de laatste nieuwtjes, maar ook leuke oefeningen en tips. Kies de interesse die bij jou past en meld je aan. Dan ben je altijd op de hoogte. 

nieuwsbrief aanvraag

Neem gerust contact op

Team Educatie
Carlijn, Eva, Monique en Jolan
educatie@phion.nl 085-0230260