1. Missie

Missie

Van betekenis zijn met live symfonische muziek

Wij zijn Phion,

Orkest van Gelderland & Overijssel. Wij willen voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Daarom bieden wij jou een breed spectrum aan muzikale belevenissen. We laten vertrouwde en nieuwe geluiden horen. Er valt veel te ontdekken, binnen én buiten de concertzalen.

Het is onze liefde voor de muziek en ons vak, die wij vol passie met jou willen delen. Ervaar de overweldigende live belevenis van een professioneel symfonieorkest. Laat je meevoeren door de grootsheid van de muziek, en ontdek hoe die je kan meeslepen en beroeren.

Wij willen iedereen laten ervaren hoe verrassend symfonische muziek kan zijn. Niet alleen jou, maar ook de rest van Nederland. En niet alleen in de concertzaal, maar juist ook daarbuiten. Op festivals, op straat, in parken of kastelen.
Wij verleggen grenzen, die van onszelf, maar ook die van iedereen die ons wil horen. Wij doorbreken de kaders van traditionele concertbeleving, concertzaal en het vak van orkestmusicus. We introduceren nieuwe thema’s en werken samen, binnen en buiten ons eigen vakgebied. Zo klinken we elke keer anders.

Phion, voor iedereen iets te ontdekken.
Orkest van Gelderland & Overijssel

Alexei Ogrintchouk

Op 8 mei 2023 maakte Phion bekend dat Alexei Ogrintchouk per seizoen 2023-2024 de nieuwe chef-dirigent is. De Nederlands-Russische dirigent en hoboïst Ogrintchouk is al sinds 2020 een graag geziene gastdirigent. Hij verbindt zich voor 3 seizoenen aan Phion, waarin hij 4 producties per seizoen leidt. Ogrintchouk volgt Otto Tausk op, die tussen september 2020 en juni 2022 de eerste chef-dirigent van Phion was.

>>english press release

Ben jij erbij?

Bekijk onze concertagenda en bestel direct je kaarten.

 

concertagenda