1. Kamermuziek

Kamermuziek

Drie concerten in intieme setting

Kamermuziek in 2024-2025

Drie prachtige, intieme kamermuziekconcerten voor alle liefhebbers. Luister naar de muzikale sprookjes van o.a. Ravel en Debussy, Mozarts 'Gran Partita' en de vrolijke streken van Till Eulenspiegel. Elk concert is uniek en staat garant voor optimaal genieten. De concerten zijn te beluisteren bij de kleinere podia of kerken in Gelderland en Overijssel.

Van moeder gans tot de tovenaarsleerling

Phion Ensemble & Gert van der Vijver

11.10.2024 - 20.10.2024

Laat je meeslepen door Debussy's luie faun in de hete middagzon, Moessorgski's levendige schilderijen in klank, en Ravel's sprookje van moeder de gans. Dukas neemt je mee op de dwaze escapades van een eigenwijze tovenaarsleerling. Zandkunstenaar Gert van den Vijver brengt deze verhalen tot leven met schitterende beelden van zand, een betoverend concert voor zowel oog als oor.

lees meer

Mozart Gran Partita

Phion Ensemble

29.11.2024 - 08.12.2024

Laat je betoveren door de genialiteit van Wolfgang Amadeus Mozart in zijn meesterlijke composities voor diverse ensembles. Ervaar de grootsheid van zijn 'Gran Partita', een prachtige serenade in zeven hemelse delen voor twaalf verschillende blazers. 

lees meer

Tijl Uilenspiegel, een frisse start

Phion Ensemble 

21.03.2025 - 06.04.2025

Ervaar een sprankelend concert waar de frisheid van de lente voelbaar is. Het begint met de vrolijke klanken van Strauss' Till Eulenspiegel. Daarna neemt het Nonet van Martinu je mee in Tsjechische folklore en zonnig impressionisme. Tot slot geniet je van Brahms' romantische Eerste Serenade. Een kamermuzikale ervaring met de grandeur van een symfonie!

lees meer

Passie voor Bach

Een must voor elke Bachliefhebber

Voor het vijfde vachtereenvolgende seizoen werken Phion en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede samen in de serie Passie voor Bach. 

Bij Passie voor Bach staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. De concerten worden uitgevoerd door Ensemble Himmelsburg; Phion-musici met een diepe passie voor Bach. Elk concert in deze reeks heeft een eigen thema.

Ontdek de concerten in deze serie:

Enschede Steenwijk Zwolle