1. Kamermuziek

Kamermuziek

Zeven concerten in intieme setting

Kamermuziek in 2022-2023

Zeven prachtige, intieme kamermuziekconcerten voor de echte liefhebber. Een muzikaal avontuur in theatrale setting, het meesterschap van een componist, de diepte van een groots werk of twee geheel verschillende muzikale stijlen die worden verweven tot een. Kamermuziek met een twist noemen we dat. Elk concert is uniek en staat garant voor optimaal genieten. De concerten zijn te beluisteren bij de kleinere podia of kerken in Gelderland en Overijssel.

Passie voor Bach

11.12.2022 – 07.05.2022

Bij Passie voor Bach staat het meesterschap van Bach in al zijn facetten centraal. De concerten worden uitgevoerd door Ensemble Himmelsburg; Phion-musici met een diepe passie voor Bach, aangevuld met vioolsoliste Carla Leurs en klavecinist en organist Pieter Dirksen, die tevens de muzikale leiding heeft. Op vier zondagen draagt het ensemble Bachs meesterschap uit in Enschede en Steenwijk in de indrukkende entourage van de Grote Kerk. Elk concert in deze reeks heeft een eigen thema.

Ontdek de concerten in deze serie:

Enschede   steenwijk

Passie voor Bach is een coproductie van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Schubert Octet

05.02.2023 - 22.02.2023

Valerius Ensemble
Wouter Schmidt verteller

Het Valerius Ensemble deelt haar speelvreugde in het Schubert Octet. Wouter Schmidt zal het stuk met live gespeelde voorbeelden onderbouwen. Een verdieping
van dit fantastische kamermuziekwerk.

Ontdek het concert

Vier jaargetijden, twee werelddelen

02.06.2023 - 11.06.2023

Bojan Čičić viool
Santiago Cimadevilla bandoneon
Strijkers Phion

De vier jaargetijden van Vivaldi en Piazzolla worden op unieke wijze met elkaar verweven. Barokspecialist Bojan Čičić en bandoneonspeler Santiago Cimadevilla komen elk vanuit hun eigen stijl tot elkaar en maken de voorstelling tot een bijzondere samenspraak.

Ontdek het concert

Rebelse schoonheid

26.11.2022 - 01.12.2022

Phion ensemble
Alexander de Blaeij dirigent
Martina Prins sopraan

Een programma waarin je wordt meegenomen op een muzikaal avontuur. Hoogtepunten uit symfonisch repertoire worden in intieme setting op theatrale wijze verhalend gemaakt.

Ontdek het concert

Kamermuziek Phion

Als aanvoerder 2e violen ben ik al 15 jaar bij Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en zijn voorlopers betrokken. Sinds een jaar vervul ik daarbij ook de rol van programmamaker Kamermuziek. Als een rode draad loopt kamermuziek door mijn leven en voel ik een diepe liefde voor deze vorm van muziek, om te maken én om te luisteren. Kamermuziek is persoonlijk, intens en betekenisvol.

Samen met de kleinere theaters en podia in Gelderland & Overijssel stappen we in een bijzonder avontuur; een kamermuziekprogramma met een twist voor seizoen 2022-2023. 

Ik verheug me op alle oude en nieuwe ontmoetingen die de kamermuziekconcerten gaan brengen, en kijk uit naar een nieuwe traditie die we hopelijk de komende jaren met de kleinere podia en theaters gaan vestigen. Laten we vooral genieten met zijn allen van dit prachtige avontuur!

Marjolein van Dingstee
Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Programmamaker Kamermuziek
Aanvoerder 2e violen