1. Andere manieren van steunen

Andere manieren van steunen

Een cultureel kloppend hart

Een cultureel kloppend hart

Als het orkest van Gelderland & Overijssel willen wij voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Het is onze liefde voor de muziek en ons vak, die wij vol passie willen delen met zo veel mogelijk mensen. Zowel in de concertzaal als daarbuiten. In het verwezenlijken van die passie kunnen wij je hulp goed gebruiken. Zeker in deze onzekere tijd waarin de culturele sector voor flinke uitdagingen staat.  Naast de mogelijkheden via de Stichting Vrienden van Phion zijn er ook andere, bijzondere en persoonlijke manieren om bij te dragen aan de ontwikkeling van Phion.

Fonds op Naam

Jong talent de mogelijkheid geven het podium te betreden. Kinderen kennis laten maken met live klassieke muziek. Of de klank van het orkest versterken door een nieuw instrument helpen aankopen. Het zijn slecht een paar voorbeelden waar uw bijdrage aan besteed kan worden bij een Fonds op Naam. Bij deze vorm van schenken bepaalt u namelijk waaraan jouw bijdrage wordt besteed. Ook kunt u de naam van het fonds zelf kiezen. Dat weerspiegelt de hoge betrokkenheid van de gevers. We zorgen er dan ook voor dat u nauw betrokken blijft bij de besteding van uw bijdrage.

U kunt een Fonds op Naam instellen vanaf € 50.000,-.

Schenken

Uw schenking  is voor 125% fiscaal aftrekbaar. Sinds 2014 kan een periodieke schenking eenvoudig, zonder tussenkomst van een notaris, worden vastgelegd door de ‘Overeenkomst periodieke schenking’ van de belastingdienst. U kunt de overeenkomst hier downloaden.

Begunstigde in uw testament

Door Phion als begunstigde in uw testament op te nemen, kunt u het orkest blijven ondersteunen. Bij het notarieel vastleggen van uw testament kunt u Phion een legaat toekennen of (voor een gedeelte) tot erfgenaam benoemen. In een legaat kunt u een bedrag aangeven, dat u aan het fonds hebt toebedacht. Maakt u Phion erfgenaam? Dan krijgt het orkest een evenredig deel van uw nalatenschap. Uw notaris kan adviseren hoe u uw wensen het best kunt vastleggen en hoe u uw bedoelingen het best kunt verwezenlijken.

Eenmalige bijdrage

In deze onzekere tijden waardoor onze levens worden beïnvloed blijft ons culturele hart kloppen. Sterker nog, het lijkt harder te kloppen dan ooit. Omdat we juist in deze situatie beseffen hoe ongelooflijk belangrijk cultuur is. Steun ons hierbij door een eenmalige bijdrage te doen.

Cadeaubijdrage

Viert u een verjaardag, een trouwdag of neemt u afscheid van uw werk? Er zijn veel feestelijke gebeurtenissen waarbij u de vraag zult krijgen wat je gasten cadeau kunnen geven. Ook hierbij kunt u denken aan een gift aan Phion. Wij zorgen ervoor dat u informatie krijgt om aan uw gasten te geven en denken graag mee over de besteding.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de verschillende manieren van schenken of heb je nog specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

mail ons

Melanie Jansen en Yvette Schafraad

Melanie Jansen en Yvette Schafraad helpen je graag verder. Bel naar 06 41 82 17 98 of 085-023 08 61 of mail naar relatiebeheer@phion.nl.