1. Maria Callas 100 jaar – een leven in aria’s

Maria Callas 100 jaar – een leven in aria’s

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Francis van Broekhuizen - sopraan

Francis van Broekhuizen bezingt het levensverhaal van ‘la divina’

Honderd jaar Maria Callas, dat vieren we in Arnhem, Enschede, Apeldoorn, Zwolle, Nijmegen, Doetinchem, Deventer en nog veel meer steden. Niemand minder dan Francis van Broekhuizen kruipt in de huid van de beroemde operazangeres. Samen met sopraan Elenora Hu en het orkest onder leiding van George Petrou brengt ze ‘la divina’s’ mooiste aria’s. Kippenvel.

La divina

Een van de beroemdste operazangeressen van de afgelopen honderd jaar: Maria Callas, geroemd om haar bijzondere stemgeluid, haar ongelooflijke muzikaliteit en haar fenomenale acteertalent. Ze kon vrijwel alles zingen, haar stem klonk soms als een donker glanzende mezzosopraan, terwijl ze ook de stemacrobatiek van een echte coloratuursopraan beheerste. La divina, de goddelijke werd ze genoemd en ze zong in alle beroemde theaters ter wereld, zoals de Metropolitan in New York en de Scala in Milaan. Ter gelegenheid van haar honderdste geboortejaar staat zij centraal in dit bijzondere bio-concert van Phion: haar glansrijke carrière, haar grootste successen, maar ook haar persoonlijke leven, haar teleurstellingen en schandalen.

Francis van Broekhuizen

Voor de vertolking van een echte diva heb je een groot zangeres nodig. Francis van Broekhuizen is zo’n prima donna. Een dramatische sopraan van topklasse die haar zangstudie cum laude afsloot en finalist was bij diverse belangrijke concoursen. En als tv-persoonlijkheid en comédienne heeft ze ook uitstekende theatrale talenten. Haar leven lang koestert ze een grote bewondering voor Maria Callas. Zij kruipt in deze muziektheatervoorstelling in de huid van haar beroemde idool en vertelt en bezingt haar bewogen levensverhaal met haar mooiste aria’s, zoals Casta diva en Vissi d’arte, als rode draad.  Daarin wordt Francis bijgestaan door sopraan Elenora Hu en natuurlijk door Phion onder leiding van George Petrou.​ De beeldprojectie van historische foto’s en backstagebeelden van Callas is in handen van Jurjen Alkema.

 

Verder in Den Haag, Haarlem, Tilburg, Utrecht en Eindhoven.

Joris Nassenstein, Manager artistieke zaken bij Phion, over Maria Callas 100 jaar:
Lees het artikel hier

Podcast 'De OrkestCast' 

Luister naar weer een nieuwe aflevering van de podcastserie 'De OrkestCast' met als gast Francis van Broekhuizen, groot kenner en liefhebber van Maria Callas. Francis vertelt het boeiende verhaal over Maria Callas en over de concertenreeks met Phion in november/december. Laat je meeslepen door de uitvoerige beschouwingen van Francis en geniet van de unieke muziekfragmenten. >>beluister de aflevering

‘De OrkestCast’ is een initiatief van altivioliste van Phion, Marian van den Berg.