1. Francis van Broekhuizen
Francis van Broekhuizen
sopraan

Francis van Broekhuizen

Francis van Broekhuizen mag zich gerust een van de bekendste dramatische sopranen van Nederland noemen. Ze combineert haar ongekende vocale talenten met haar ontwapenende podiumpersoonlijkheid. Na haar studie aan het Amsterdams Conservatorium en The Dutch National Opera Academy, waar ze cum laude afstudeerde, liet ze van zich horen als een van de prijswinnaars tijdens het Christina Deutekom Concours in Enschede.

Ze zong talloze rollen bij onder meer Opera Zuid, Opera Trionfo en Opera Spanga. Afgelopen voorjaar was ze nog te zien bij De Nederlandse Reisopera in een productie van Offenbachs Orphee aux enfers en bij De Nationale Opera had ze een rol in de opera Animal Farm van Raskatov. Vorig seizoen zong een presenteerde ze bij Phion een programma rond Maria Callas.

Maar het grote publiek kent haar van haar theatershows en televisieoptredens. Ze was regelmatig te horen in Maestro en deed mee aan De slimste mens en De verraders. Met pianist Gregor Bak toerde ze rond met het autobiografische programma Bij twijfel hard zingen, en hun nieuwste show Schandalig mooie opera. Ook maakte ze een theatershow met contrabassist Dominic Seldis, The Francis en Dominic Show getiteld. Daarnaast was ze regelmatig te horen in het radioprogramma De ochtend van 4.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23