1. The four seasons recomposed

The four seasons recomposed

13.09.2024 - 22.09.2024

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Cécile Huijnen - viool
  • Jorrit Tamminga - componist/dj

  • Pärt Fratres (strijkers en slagwerk)
  • Richter Vivaldi /The four seasons recomposed

Bestel bij deze locaties

  • Nijmegen - De Vereeniging 13.09.2024 - 20:15 
    € 34,00
    bestel kaarten
  • Arnhem - Musis 14.09.2024 - 20:00 
    € 34,00
    bestel kaarten
  • Enschede - Muziekcentrum 15.09.2024 - 14:30 
    € 34,00
    bestel kaarten
  • Zutphen - Theater Hanzehof & Buitensociëteit 22.09.2024 - 14:00 
    € 32,00
    bestel kaarten

The four seasons van Vivaldi in een remix

Cécile Huijnen, voormalig concertmeester van Phion, is voor het concert The four seasons recomposed weer even terug bij haar orkest.

Ze speelt viool bij het werk dat componist Max Richter opnam op basis van De vier jaargetijden van Vivaldi. De remix bevat motiefjes en melodieflarden van het originele werk. Richter varieert ze voor het concert eindeloos in een bijna minimalistische sfeer en vermengt ze met nieuwe elementen. De strijkers en het slagwerk door Pärts voegen daar met Fratres hun kenmerkende hypnotiserende klanken aan toe.

Concert met klassieke muziek en een DJ

Componist en DJ Jorrit Tamminga zorgt in een informele sfeer in de foyer van de concertzaal voor een complete andere muzikale wereld. De veelgevraagde DJ, componist en sound designer werkt als docent aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij zal als klankkunstenaar op geheel eigen wijze duiding en commentaar geven op The four seasons recomposed. Het is alsof je De vier jaargetijden door een dubbele telescoop hoort. Ervaar een klassiek concert met een DJ. Cecille Huijnen, Max Richter, Pärts en Jorrit Tamminga zorgen in Nijmegen, Arnhem, Enschede en Zutphen voor bijzondere concerten die u niet snel zal vergeten.

De vier jaargetijden op unieke wijze

Componist Max Richter nam De vier jaargetijden van Vivaldi als basis en maakte van de beroemde vioolconcerten een unieke remix. Hij liet zijn fantasie de vrije loop, maar altijd met respect voor het origineel. De transformatie, grotere en kleinere melodieën en zijn toevoegingen laten u het concert ervaren zoals u dat niet eerder meemaakte. Cécile Huijnen soleert op eigen verzoek in deze bijzondere compositie, in plaats van in een regulier groot vioolconcert.

 

Dit vind je misschien ook leuk