1. The four seasons recomposed

The four seasons recomposed

13.09.2024 - 22.09.2024

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

 • Christian Schumann - dirigent
 • Cécile Huijnen - viool
 • Jorrit Tamminga - componist/dj

 • Pärt Fratres (strijkers en slagwerk)
 • Richter Vivaldi /The four seasons recomposed

Bestel bij deze locaties

 • Nijmegen - De Vereeniging 13.09.2024 - 20:15 
  € 34,00
  bestel kaarten
 • Arnhem - Musis 14.09.2024 - 20:00 
  € 34,00
  bestel kaarten
 • Enschede - Muziekcentrum 15.09.2024 - 14:30 
  € 34,00
  bestel kaarten
 • Zutphen - Theater Hanzehof & Buitensociëteit 22.09.2024 - 14:00 
  € 32,00
  bestel kaarten

The four seasons van Vivaldi in een remix

Cécile Huijnen, voormalig concertmeester van Phion, is solist in The four Seasons recomposed.

The four seasons recomposed is een remix door componist Max Richter op basis van De vier jaargetijden van Antonio Vivaldi. Richter varieert de motiefjes en melodieflarden eindeloos in een bijna minimalistische sfeer en vermengt ze met nieuwe elementen. Het stuk is een hit, ook onder jonge mensen, en wordt vaak gebruikt bij documentaires en films.

Het concert begint met de hypnotiserende klanken van Fratres van Arvo Pärt door strijkers en slagwerk. Een bekend werk dat jong en oud op hun playlist heeft staan, maar dat live uitgevoerd nog veel indrukwekkender is. De seizoenen worden versterkt en uitgebeeld met een uniek lichtontwerp.

Dirigent Christian Schumann heeft niet alleen naam gemaakt als dirigent van opera en symfonisch repertoire, maar ook van film- en hedendaagse muziek.

Afterparty met DJ

Na afloop van het concert belandt u in de foyer van de concertzaal in een compleet andere muzikale wereld. Want dan zal Jorrit Tamminga zijn eigen duiding van en commentaar geven op The four seasons recomposed. Tamminga is een veelgevraagde DJ, componist en sound designer en werkt als docent aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Deze klankkunstenaar creëert in de informele sfeer van de foyer een unieke beleving. Het is alsof je De vier jaargetijden door een dubbele telescoop hoort. 

Cécile Huijnen, Jorrit Tamminga, Phion, Max Richter, Arvo Pärt en het lichtontwerp vormen de ingrediënten van unieke concerten die u niet snel zult vergeten. En dat in de mooie zalen en foyers van de theaters in Nijmegen, Arnhem, Enschede en Zutphen.

De vier jaargetijden op unieke wijze

Componist Max Richter nam in 2012 De vier jaargetijden van Vivaldi als basis voor een unieke remix. Hij liet zijn fantasie de vrije loop, maar altijd met respect voor het origineel. De transformatie, grotere en kleinere melodieën en zijn toevoegingen zorgen voor een bijzondere beleving. ‘Een subtiel en ontroerend stuk, wat suggereert dat na jaren van saaie disco- en tranceversies van Mozart, het gebied van de klassieke remix eindelijk interessant is geworden’, schreef The Telegraph over The four seasons recomposed. Om de bijzondere ervaring te versterken, voegt Phion een bijzonder lichtontwerp aan toe.

Het was de grootste wens van Cécile Huijnen om dit bijzondere stuk in een bijzondere setting uit te voeren met Phion.