1. The four seasons recomposed

The four seasons recomposed

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Christian Schumann - dirigent

The four seasons van Vivaldi in een remix

Cécile Huijnen, voormalig concertmeester van Phion, is solist in The four Seasons recomposed.

The four seasons recomposed is een frisse filmische compositie door componist Max Richter op basis van De vier jaargetijden van Antonio Vivaldi. Richter remixt de motiefjes en melodieflarden eindeloos tot nieuwe elementen met hypnotische klanken en een minimal music sfeer. De seizoenen worden versterkt en uitgebeeld met een uniek lichtontwerp. “Een subtiel en vaak ontroerend stuk werk, wat suggereert dat na jaren van saaie disco- en tranceversies van Mozart, het gebied van de klassieke remix eindelijk interessant is geworden’, aldus The Telegraph. The four seasons recomposed stond in 22 landen bovenaan de klassieke hitlijsten. 

Het concert begint met de hypnotiserende klanken van Fratres van Arvo Pärt door strijkers en slagwerk. Een bekend werk dat jong en oud op hun playlist heeft staan, maar dat live uitgevoerd nog veel indrukwekkender is. 

De avond is één vloeiende beweging die aan het eind zal overgaan in de magische klanken van sound designer Jorrit Tamminga, die zal zorgen voor een prachtige afsluiting in de foyer van de zaal. 

Afterparty met DJ
De avond is één vloeiende beweging die aan het eind zal overgaan in de magische klanken van sound designer Jorrit Tamminga, die zal zorgen voor een prachtige afsluiting in de foyer van de zaal. Hij zal zijn eigen duiding van en commentaar geven op The four seasons recomposed. Tamminga is een veelgevraagde DJ, componist en sound designer en werkt als docent aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Deze klankkunstenaar creëert in de informele sfeer van de foyer een unieke beleving. Het is alsof je De vier jaargetijden door een dubbele telescoop hoort. 

Cécile Huijnen, Jorrit Tamminga, Phion, Max Richter, Arvo Pärt en het lichtontwerp vormen de ingrediënten van unieke concerten die je niet snel zult vergeten. En dat in de mooie zalen en foyers van de theaters in Nijmegen, Arnhem, Enschede en Zutphen.

Met medewerking van