1. Piano Biënnale MONEY MONEY MONEY

Piano Biënnale MONEY MONEY MONEY

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Abdel Rahman El Bacha - piano
  • Yeol Eum Son - piano
  • Hans Dagelet - acteur
  • Willem de Wolf - schrijver

  • Prokofjev Prokofjev Pianoconcert nr. 4 in Bes, op. 53
  • Mozart Pianoconcert nr. 9 in Es ‘Jeunehomme’, KV271

Money, money, money 

In een tijd waarin er van kunstenaars wordt verlangd dat ze zelf naar financiering op zoek gaan en meer en meer als ondernemers optreden, presenteert de Piano Biënnale 2023 twee briljante pianoconcerten die niet alleen muzikaal uitzonderlijk zijn, maar beide ook in hun totstandkoming een bijzonder verhaal vertellen.

De Piano Biënnale

Het is een verhaal over kunst en geld, over twee grillige persoonlijkheden, Prokofjev en Mozart, die hard met hun opdrachtgevers onderhandelden over de prijs van schoonheid. Twee pianoconcerten die juist door hun wonderlijke ontstaansgeschiedenis vragen oproepen over hoe en waarin de waarde van kunst moet worden uitgedrukt. Ook bij deze twee geniale componisten was brood op de plank namelijk geen vanzelfsprekendheid. 

Kunst gaat dus soms ook keihard over geld en op deze avond brengt Hans Dagelet een kunstzinnige monoloog over ondernemerschap, mecenassen en hongerkunstenaars, geschreven door Willem de Wolf. 

Geniale pianisten 

Geniale componisten vragen om geniale pianisten. Yeol Eum Son is niet alleen ongekend populair in haar geboorteland Zuid-Korea, maar won ook de rest van de wereld voor zich met haar hartveroverende spel. Vanavond neemt ze Prokofjev voor haar rekening. Abdel Rachman el Bacha, geboren in Libanon, won in 1978 de prestigieuze Koningin Elisabeth Wedstrijd, waarna de wereld aan zijn 19-jarige voeten lag. Een indrukwekkende carrière volgde. Geroemd om zijn integere spel, zet de meesterpianist zich in dit concert aan Mozarts Jeunehomme.  

Met medewerking van

Trailer Piano Biënnale
Hans Dagelet - Piano Biënnale

Dit vind je misschien ook leuk