1. Openingsconcert: Bruckner en Mozart

Openingsconcert: Bruckner en Mozart

27.09.2024 - 29.09.2024

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

 • Alexei Ogrintchouk - dirigent
 • Bas Treub - viool

 • Mozart Vioolconcert nr. 5
 • Bruckner Symfonie nr. 7

Bestel bij deze locaties

 • Enschede - Muziekcentrum 27.09.2024 - 20:00 
  € 22,00 - € 55,00
  bestel kaarten
 • Arnhem - Musis 28.09.2024 - 20:00 
  € 23,00 - € 65,00
  bestel kaarten
 • Nijmegen - De Vereeniging 29.09.2024 - 14:15 
  € 21,00 - € 65,00
  bestel kaarten

Vioolconcert met Mozart en Bruckner met Bas Treub

Bas Treub speelt van Mozart het 5e vioolconcert.

 

Hij is sinds maart 2023 concertmeester van Phion en vervult die rol met verve: ‘Dat ik de kans krijg in dit orkest deze rol te vervullen, dat is een grote eer!’

In dit programma speelt hij niet in het orkest, maar staat hij ervoor als solist in één van de bekendste soloconcerten van het vioolrepertoire. Mozarts Vioolconcert nr. 5 is het laatste dat hij in Salzburg in een serie van vijf concerten binnen korte tijd schreef. Een werk met een exotisch tintje, want in het rondo voegt Mozart met een knipoog een Turks melodietje in.

Bruckners 7e symfonie: misschien wel de beste

Voor dit klassiek concert staat Phion onder leiding van de vorig jaar benoemde chef-dirigent Alexei Ogrintchouk. In het eerste jaar heeft hij zijn waarde als vertolker van het groot symfonisch repertoire al diverse malen bewezen. Nu staat Bruckners Zevende symfonie op de lessenaars, een ware imposante kathedraal voor orkest.

Een werk waar hij twee jaar aan schreef, herschreef en bijschaafde. En met resultaat. De première betekende voor de zestigjarige componist zijn eerste grote triomf en bezorgde hem wereldfaam. Geen wonder dat velen deze schitterende zevende symfonie van Bruckner nog steeds beschouwen als de beste door hem geschreven.

Klassiek concert met Mozart en Bruckner

De combinatie van het vioolconcert van Mozart en het orkestwerk van Bruckner zorgt in Enschede, Nijmegen en Arnhem voor een bijzondere klassieke uitvoering. Bas Treub en Phion vullen elkaar geweldig aan, en in dit geval zelfs heel letterlijk.