1. Jorrit Tamminga
Jorrit Tamminga
componist/DJ

Jorrit Tamminga

Jorrit Tamminga studeerde muziek en technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en het Instituut voor Sonologie van het Haags Conservatorium. Tijdens zijn opleiding concentreerde hij zich op elektronische compositie, live electronics, spatiale muziek en sound synthesis. In de loop der jaren heeft hij een groot aantal composities en projecten gerealiseerd voor uiteenlopende producties.

Zo schreef hij werk voor het Nieuw Amsterdams Peil, het Rosa Ensemble en blokfluitist Erik Bosgraaf, dat laatste in het kader van de opening van het Festival Oude Muziek 2007 in Utrecht. Ook verzorgde hij live electronics bij composities van onder anderen Wim Henderickx en Peter Adriaansz.

Het werk van Jorrit Tamminga is wereldwijd te horen op meest uiteenlopende locaties zoals concertzalen in Madrid, Amsterdam en Berlijn, maar ook in kerken zoals in Utrecht en Antwerpen en van torens in New York, Kaunas en Almere. Momenteel doceert hij elektronische muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en sound design aan het Conservatorium van Utrecht.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23