Hannes Minnaar
piano

Hannes Minnaar

Hannes Minnaar studeerde bij de befaamde pianopedagoog Jan Wijn en organist Jacques van Oortmerssen. Hij wist aller aandacht op zich te vestigen toen hij in 2010, als eerste Nederlandse pianist een prijs won tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel. In 2016 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Momenteel behoort Hannes Minnaar tot één van de belangrijkste pianisten van ons land. Hij soleerde onder meer bij het Nationaal Orkest van België, het London Philharmonic Orchestra en vrijwel alle Nederlandse Orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook speelde hij samen met musici als Janine Jansen, Isabelle van Keulen en Mischa Maisky.

In 2004 richtte Hannes Minnaar het Van Baerle Trio op waarmee hij wereldwijd groot succes heeft. De pianist heeft inmiddels een omvangrijke discografie op zijn naam staan met diverse bekroonde cd’s. Over zijn debuut-cd met werken van Rachmaninoff en Ravel schreef Gramophone: ‘Hij is een overtuigend klankschilder en een vurig romanticus.’
Minnaar nam ook alle pianoconcerten van Beethoven op met het Orkest van het Oosten onder Jan Willem de Vriend. Ook nam hij met het Van Baerle Trio alle pianotrio’s van Beethoven op.