1. Nathalia Milstein speelt Brahms

Nathalia Milstein speelt Brahms

28.03.2025 - 30.03.2025

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

 • Bas Wiegers - dirigent
 • Nathalia Milstein - piano

 • Bartók Concert voor orkest
 • Brahms Pianoconcert nr. 2

Bestel bij deze locaties

 • Zwolle - De Spiegel 28.03.2025 - 20:00 
  € 19,50 - € 49,50
  bestel kaarten
 • Arnhem - Musis 29.03.2025 - 20:00 
  € 45,00
  bestel kaarten
 • Enschede - Muziekcentrum 30.03.2025 - 14:30 
  € 22,00 - € 55,00
  bestel kaarten

Pianoconcert door Nathalia Milstein met de Tweede van Brahms

De piano is het absolute middelpunt van de derde editie van de Arnhemse Pianobiënnale. Phion begeleidt maar liefst twee pianoconcerten.

Hannes Minnaar speelt het onbekende concert van Henriëtte Bosmans. En Nathalia Milstein, telg uit een vooraanstaande muzikantenfamilie en volgens de Volkskrant geroemd om haar ‘gepolijste, karaktervolle spel’ is solist in het Tweede Pianoconcert van Brahms.

Het is een waar avontuur voor elke rechtgeaarde pianovirtuoos, want Brahms laat in dit concert van symfonische allure solist en orkest als een echte twee-eenheid optreden. Nathalia Milstein neemt die uitdaging vol overgave aan, vol vertrouwen dankzij het Phion orkest aan haar zijde.

Het orkest als solist in Bartok’s Concert voor orkest

Buiten Arnhem speelt Phion naast het pianoconcert van Brahms ook het Bartók concert voor orkest. Hij noemde zijn bekendste werk geen symfonie maar specifiek een Concert voor orkest. Het hele orkest treedt daarin namelijk op als een groot solist, met een veelheid aan pittige solopassages voor de individuele musici. Aan dirigent Bas Wiegers om alle solisten van Phion in goede banen te leiden. Iets dat hij als geen ander kan.

In zijn carrière stond hij voor talloze orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Bij Phion is hij een graag geziene gastdirigent die de afgelopen jaren in uiteenlopende concerten bij het orkest op de bok stond.

Brahms concert met Nathalia Milstein

Nathalia Milstein speelt een gekend Brahms concert. Het pianoconcert staat centraal tijdens de derde Piano Biënnale van Arnhem. In Zwolle en Enschede leidt dirigent Bas Wiegers het Phion orkest in Bartók’s Concert voor orkest. Dat creëert een bijzondere combinatie van piano en orkestwerk.