1. Giovanca Ostiana
Giovanca Ostiana
zang & presentatie

Giovanca Ostiana

Giovanca Ostiana groeide op in een gezin met Antilliaanse wortels waar muziek een grote rol speelde en jazz, soul, latin en gospel voortdurend door het huis klonken. Ze volgde een studie orthopedagogiek in Amsterdam, werkte als model en zong een aantal jaren als achtergrondzangeres bij diverse artiesten. In 2007 had ze haar eerste hit in duet met Wouter Hamel. Een jaar later bracht ze haar eerste solo-album Subway silence uit die meteen met goud werd bekroond. Daarna volgden albums als While I'm Awake en Satellite Love.

In 2009 won ze de 3FM Serious Talent Award met haar nummer On My Way en een jaar later ontving ze een Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs van de Nederlandse muziekindustrie. In de loop der jaren is ze uitgegroeid tot een zeer succesvolle zangeres met een internationale carrière.

Maar Giovanca heeft meer talenten. Ze profileerde zich ook als televisiepersoonlijkheid en presenteerde onder meer Vrije geluiden, Bid, bedank, bewonder en Op1. In veel programma’s laat ze haar liefde voor de muziek doorklinken, waarin haar geloof ook een rol speelt. Zo presenteerde ze Zing! Een wedstrijdshow rond amateur zanggroepen en Amazing Grace waarin bekende Nederlanders gospel zingen. Maar ook de klassieke wereld heeft haar belangstelling. Zo maakte ze Allegro: Van Sweelinck tot Stravinsky waarin ze op zoek gaat naar de mooiste religieuze vocale muziek.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23