1. Giovanca presenteert... Porgy & Bess

Giovanca presenteert... Porgy & Bess

21.02.2025 - 23.02.2025

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

 • Rolf Verbeek - dirigent
 • Giovanca Ostiana - zang & presentatie

 • Gershwin Porgy & Bess: Symphonic Picture

Bestel bij deze locaties

 • Enschede - Muziekcentrum 21.02.2025 - 20:00 
  € 22,00 - € 55,00
  bestel kaarten
 • Arnhem - Musis 22.02.2025 - 20:00 
  € 23,00 - € 65,00
  bestel kaarten
 • Apeldoorn - Orpheus 23.02.2025 - 15:00 
  € 41,00
  bestel kaarten

Klassieke concertavond met Giovanca Ostiana

Bij het grote publiek is Giovanca Ostiana vooral bekend als presentatrice van programma’s als Zing, Vrije Geluiden, Op1 en Bid, bedank, bewonder.

Maar in de eerste plaats is ze musicienne in hart en nieren. Van haar Antilliaanse ouders kreeg ze de muziek met de paplepel ingegoten en groeide op met jazz, latin en gospel.

Ze maakte singles en albums die regelmatig een plek in de diverse hitlijsten veroverden en won in 2010 een Zilveren Harp. Daarnaast voelt ze zich thuis in de klassieke muziek. Zo maakte ze in 2021 voor de EO het programma Allegro, op zoek naar de mooiste religieuze klassieke muziek.

Porgy & Bess van Gershwin

Op deze speciale avond staan Giovanca en haar liefde voor klassieke muziek centraal. Ze vertelt wat muziek voor haar betekent en hoe het haar leven, ook als gelovig mens, inhoud geeft. Met Phion onder leiding van Rolf Verbeek laat ze de muziek die ze koestert ook horen.

Eén van die werken is een instrumentale selectie die Gershwin samenstelde uit Porgy and Bess. Het is een schitterende opera die licht en klassiek combineert, hét handelsmerk van deze Amerikaanse componist. Klassiek van opzet, maar ook met geliefde jazzmelodieën die nog steeds evergreens zijn. En dat past perfect bij zangeres Giovanca.

Muzikale avond met opera die licht en klassiek combineert

Giovanca houdt van klassieke muziek, én van jazz, latin en gospel. Dat brengt ze op een mooie manier samen tijdens deze avonden in Enschede, Arnhem en Apeldoorn. Geniet van opera die licht en klassiek combineert, zoals Gershwin dat als geen ander kon.