Bas Treub
viool

Bas Treub

Violist Bas Treub volgde zijn opleiding aan de conservatoria van Den Haag en Brussel en sloot die in 2013 summa cum laude af. Een jaar later werd hij benoemd tot aanvoerder 2e viool bij het Nederlands Kamerorkest. Daarnaast was hij bij vele orkesten te gast als aanvoerder waaronder het Scottish Chamber Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest en als concertmeester bij het Philharmonia Orchestra en het Gelders Orkest.

Regelmatig is hij op televisie te zien als concertmeester van het orkest dat de kandidaten voor het programma Maestro begeleidt. Lange tijd was hij ook lid van het European Union Youth Orchestra waar hij enkele jaren de rol van concertmeester vervulde

Hoewel hij zich uitermate thuis voelt in zijn rol als orkestmusicus, is Bas Treub ook als solist en in kamermuziek een gepassioneerd violist. Hij trad op in befaamde zalen en festivals als het Edinburgh Festival en de Londense Wigmore Hall. Sinds 2023 is hij, naast Mathieu van Bellen, concertmeester van Phion. Hij speelt op een Franse viool uit 1891 van de bouwer Emile Germain, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23