1. 2425 - Arnhem - Vertrouwd Klassiek
Arnhem

Vertrouwd Klassiek

Een serie om bij weg te dromen

De serie

Phion presenteert een serie in Musis Arnhem vol vertrouwde klanken. Chef-dirigent Alexei Ogrintchouk dirigeert Symfonie nr. 40 van Mozart en met kerst de Vierde van Mahler. Karel Deseure combineert de Zevende van Dvorák met de ‘Klassieke’ van Prokofjev. Nathalia Milstein speelt Brahms’ Tweede pianoconcert en Michal Nesterowicz dirigeert een Frans programma waarin La Mer van Debussy de hoofdrol speelt. Van harte welkom!

Een reeks met klassieke evergreens die nooit vervelen, dat is de serie Vertrouwd Klassiek in Musis Arnhem. Daarin de Symfonie nr. 40 van Mozart, de mooiste die hij geschreven heeft, maar ook de gloedvolle op en top Tsjechische Zevende Symfonie van Dvořák. Chef-dirigent Alexei Ogrintchouk houdt Phions Kersttraditie met Mahler hoog met ditmaal diens lieflijke Vierde waarin Mahlerspecialiste Camilla Tilling de sopraansolo vertolkt. Natuurlijk ontbreekt een concert uit de Pianobiënnale niet met maar liefst twee pianoconcerten van Bosmans en Brahms, gespeeld door Hannes Minnaar en Nathalia Milstein. Als afsluiting van het seizoen een heerlijke avond impressionisme met Debussy topstuk La mer.

Naast alle klassiekers bevatten de concerten van deze serie ook enkele onbekende verrassingen. Altviolist Miguel da Silva en klarinettist Olivier Patey soleren in het zelden gespeelde Dubbelconcert van Max Bruch, Cello virtuoos Maximilian Hornung speelt het eigenzinnige pianoconcert Never give up van Fazil Say en fluitvedette Joséphine Olech schittert in het Fluitconcert van Ibert. Zelfs is er splinternieuwe muziek van de Nederlandse componist Bram Kortekaas.

Bestel je serie

En geniet van tot wel 30% korting!

Beschikbare rangen:
Serie bestellen