1. Say: Never Give Up!

Say: Never Give Up!

02.11.2024 - 03.11.2024

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

 • Karel Deseure - dirigent
 • Maximilian Hornung - cello

 • Prokofjev Symfonie nr. 1
 • Say Never Give Up
 • Dvořák Symfonie nr. 7

Bestel bij deze locaties

 • Arnhem - Musis 02.11.2024 - 20:00 
  € 23,00 - € 65,00
  bestel kaarten
 • Nijmegen - De Vereeniging 03.11.2024 - 14:15 
  € 21,00 - € 65,00
  bestel kaarten

Klassiek concert onder leiding van Karel Deseure

Geniet van het schitterende geluid van de cello, samen met een grote schare fans.

Elke twee jaar wordt in Amsterdam de Cello Biënnale georganiseerd om dit schitterende instrument extra in het zonnetje te zetten. Phion is dit seizoen één van de muzikale partners en neemt het mooiste concert uit het Muziekgebouw aan ‘t IJ mee naar Arnhem en Nijmegen.

Cellovedette Maximilian Hornung speelt daar het aangrijpende celloconcert van de bekende Turkse componist Fazil Say. Never Give Up uit 2017 is een reactie op de vele aanslagen die op dat moment in Europa en Turkije plaatsvonden. Een vlammende oproep om altijd tegen alle geweld te verzetten.

Symfonie van Prokofjev en de 7e van Dvořák

Het klassieke concert is meer dan een Cello Biënnale alleen. De internationaal bekende dirigent Karel Deseure is docent orkestdirectie aan het Amsterdams Conservatorium en al heel wat jaren regelmatig te gast bij Phion. Hij dirigeert het orkest in twee bekende symfonieën. Op de lessenaars staan de Eerste symfonie van Prokofjev en de 7e Sympfonie van Dvořák. Van Prokofjev is het zijn fijnzinnige eerbetoon aan de symfonieën van Haydn, in een pittig 20ste-eeuws jasje. De Zevende symfonie van Dvořák is op en top romantisch. Het is zijn meest persoonlijke orkestwerk. Gevuld met emoties van melancholie tot uitbundige vreugde is het de minst Tsjechische van al zijn symfonieën.

Celloconcert met orkestwerken

De combinatie van de Cello Biënnale met de orkestwerken maakt het een klassiek concert van hoog niveau. De twee magnifieke symfonieën vormen een geweldige aanvulling op het celloconcert Never Give Up van Fazil Say. Geniet van geweldige klassieke muziek in een bijzonder geslaagde samenstelling.