Wilmersbergconcert

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Frédérique Spigt - zang
  • Annet Malherbe - zang
  • Matthijs van Delft - gitaar

  • Mendelssohn Ouverture ‘Die Hebriden’
  • Rodrigo Concierto de Aranjuez voor gitaar en orkest, deel 2 Adagio
  • Bizet Selectie uit Carmen
  • Elvis Presley Diverse songs

Feestelijk openluchtconcert op het landgoed

De Willemsberg viert feest. Met in de tuinen van landgoed een feestelijk openluchtconcert door Phion. Een symfonische traditie waarmee De Wilmersberg haar gasten en bezoekers in het zonnetje zet. 

De Wilmersberg, één van de mooiste Overijsselse landgoederen verscholen in het Twentse landschap. Een schitterende locatie voor overnachten, vergaderen en feestvieren. Eénmaal per jaar viert De Wilmersberg zelf feest. Een sfeervolle happening in de tuinen van het landgoed als dank aan alle gasten en bezoekers van De Wilmersberg. De keukenbrigade serveert heerlijk eten en schenkt mooie wijnen. Bij zo’n gelegenheid kan muziek natuurlijk niet ontbreken. Traditiegetrouw treedt het orkest aan en geeft een groots concert. 

Programma

Het orkest speelt een bijzonder feestelijk programma. Na de Ouverture Die Hebriden, die Mendelssohn schreef na een bezoek aan Schotland met zijn woeste landschappen, reizen we door naar Spanje met muziek van Joaquín Rodrigo. De jonge gitarist Matthijs van Delft won in 2020 het Prinses Christina Concours en speelt een prachtig deel uit het Concierto de Aranjuez voor gitaar en orkest. Daarna dirigeert Rolf Verbeek een uitgebreide selectie met instrumentale delen uit de opera Carmen van Bizet. Na de pauze iets heel anders: Fréderique Spigt en Annet Malherbe zingen een aantal van de grootste hits van Elvis Presley. Luister naar vroege nummers als CC Rider en All shook up, maar ook naar de evergreens In the ghetto, Always on my mind en Suspicious minds. Een programma vol feestelijke muziek en een middag om naar uit te kijken.

Met medewerking van

Terugblik Wilmersbergconcert 2022

Dit vind je misschien ook leuk