Qi

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen


Ruben Chi presenteert Qi

Vier dansers & vier musici creëren een wereld waarin tegenpolen elkaar ontmoeten. Na het succes van afgelopen juli start in september de najaarstour!

Theater a/d Rijn en Phion presenteren: Qi. In de dansvoorstelling Qi neemt choreograaf Ruben Chi je mee op een persoonlijke reis tussen de twee werelden van zijn culturele identiteit als Chinees-Nederlandse kunstenaar: tussen oost en west, tussen het bekende en het onbekende. Volgens het principe van Qi - wat adem of levensenergie betekent - ontstaat er een levendig spel dat stroomt, botst en voortdurend in beweging is. Het gaat over de harmonie van tegenstellingen, geïnspireerd door de natuurlijke wereld. Door een zoektocht naar balans, flow, connectie en constante verandering, laten de performers in Qi uiteindelijk een geheel nieuwe energie ontstaan, ​​waarin de tegenstellingen een onafscheidelijke eenheid vormen. 

Hiphop- en hedendaagse dansers flowen vanuit ‘Wu Wei’ zonder beat, en klassieke musici stromen zonder bladmuziek mee in de beweging - als een nieuwe entiteit die voorbij de dualiteit gaat.

Nothing in the Universe is fixed, static or non-moving: everything is transforming all the time. - de filosofie van Tao

 

Ruben Chi & Phion (Voirin Quartet)

Dit vind je misschien ook leuk