1. Stichting Vrienden van Phion

Stichting Vrienden van Phion

Samen bouwen aan een levend muzikaal klimaat

Uit liefde voor de muziek

Het orkest van Gelderland & Overijssel wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Als Vrienden willen we onze liefde voor het orkest met zoveel mogelijk mensen delen, zowel in de concertzaal als daarbuiten. Bij het verwezenlijken van die passie kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Zeker in deze tijd waarin de culturele sector voor flinke uitdagingen staat. Uw blijk van waardering kunt u op verschillende manieren tonen.

Vrienden van Phion

Een hechte club van betrokken Vrienden

De Stichting Vrienden van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, is op 1 september 2020 opgericht en representeert een hechte vriendengroep uit beide provincies. De Vrienden zijn betrokken liefhebbers van klassieke muziek die regelmatig concerten bezoeken en daarnaast het orkest ondersteunen om extra activiteiten mogelijk te maken.

De Vrienden dragen eraan bij dat het orkest zijn belangrijke rol in de samenleving kan vervullen door bijzondere activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen financieel te ondersteunen. Uw steun is daarnaast ook van belang aangezien OCW als subsidievoorwaarde stelt dat de orkesten eigen inkomsten verwerven.

Enkele activiteiten die de Stichting Vrienden ondersteunt:

  • Interactieve educatieconcerten voor scholieren en vluchtelingenkinderen. 
  • Concerten op bijzondere locaties, al dan niet in de open lucht.
  • Nieuwe formules zoals Klassiek met Karton (met theatermaker Steef de Jong) en Maestro Jules (met stand up-dirigent Jules van Hessen).
  • Classsh-concerten voor mensen die klassieke muziek willen ervaren in een ongedwongen setting i.s.m. dj, host en poppodium.
  • Projecten met amateur symfonie-, harmonie-, fanfare, en jeugdorkesten.    
  • Concerten in kleinere gemeenten in de provincies.

Hiermee stimuleren en borgen de Vrienden van Phion de verankering van het orkest in de samenleving van Oost Nederland en worden nieuwe doelgroepen bereikt. Ook wordt daarmee het vestigingsklimaat voor bedrijven in Gelderland en Overijssel verbeterd. 

Vriendenactiviteiten 2021 - 2022

De Activiteitencommissie van de Vrienden organiseert in de loop van het seizoen meerdere activiteiten voor Vrienden op verschillende plaatsen in beide provincies.  Lees meer.

Er zijn meerdere mogelijkheden om ons te steunen: word Vriend, Boezemvriend, of als u jaarlijks substantieel wilt bijdragen, Mecenas. Daarnaast zijn uiteraard ook eenmalige schenkingen zeer welkom. 

Word Vriend of Boezemvriend

  • U bent Vriend (samen met eventuele partner) als u een bedrag tussen €45 en €100 per jaar bijdraagt.
  • U bent Boezemvriend (samen met eventuele partner) als u een bedrag tussen de €100 en €500 per jaar bijdraagt.

Een Vriendschap is natuurlijk wederzijds. Wij nodigen u dan ook graag uit voor de activiteiten die voor Vrienden resp. Boezemvrienden georganiseerd worden. Zoals de ‘Vriendenrepetities’ waarbij u wordt uitgenodigd voor een orkestrepetitie. Voorafgaand ontvangen wij u met een drankje en is er een gesprek met een musicus. Daarnaast kennen we ‘Meet & Greet’ bijeenkomsten met dirigent, musici & solisten. Ook organiseren we luistercursussen en concertreizen.

De Stichting Vrienden van Phion heeft de fiscaal aantrekkelijke culturele-ANBI’ status. waardoor uw schenking voor 125% fiscaal aftrekbaar is.  Voor nadere informatie kunt u terecht via vrienden@phion.nl.

Kom en versterk de Vrienden om daarmee het orkest te ondersteunen!

aanmelden vriend    aanmelden boezemvriend

Doneren

U kunt de Stichting van Vrienden van Phion ook steunen door een donatie te doen via IBAN NL68INGB0000819998 (bankrekening Stichting Vrienden van Phion).

Mecenas

Een bijzondere vriendschapsrelatie

Een mecenas gaat een bijzondere relatie aan met het orkest door gedurende vijf jaar een bedrag van tenminste €500 per jaar te schenken.

De bijdragen worden besteed aan een specifiek doel dan wel aan algemene doelen. In overleg met mecenassen is de afgelopen jaren gekozen voor de aankoop van kwalitatief hoogwaardige muziekinstrumenten die in bruikleen worden gegeven aan musici, waarmee in de loop der jaren een instrumentenfonds is ontstaan. Zo zijn de aankoop van een viool, een altviool, twee contrabassen, een harp, een fluit  en slagwerk klokken mogelijk geworden. Door een zeer grote gift is de aankoop van een nieuwe vleugel mogelijk geworden. Door bij te dragen aan het instrumentenfonds wordt de klankkwaliteit van het orkest blijvend versterkt.

Alle schenkingen zijn fiscaal aftrekbaar. Meer informatie hierover leest u hier

Bijzonder veel dank

Uiteraard genieten mecenassen alle privileges van de Vrienden en de Boezemvrienden. Daarnaast worden mecenassen uitgenodigd voor de jaarlijkse Symfonische Tafel, een uniek muzikaal diner op een sfeervolle locatie, waar u de chef-dirigent, musici en de andere mecenassen die het orkest ondersteunen kunt ontmoeten.

Nieuwsbrief

Als Vriend wordt u op de hoogte gehouden van al het nieuws rondom het orkest en de vrienden door middel van het digitale ‘VriendenNieuws’. Negen maal per seizoen wordt u geïnformeerd over wetenswaardigheden, muzikale achtergronden, vriendenactiviteiten en verschijnen er interessante interviews. Meld u aan als Vriend van Phion en u ontvangt de nieuwsbrief automatisch.

VriendenNieuws April
VriendenNieuws Mei
VriendenNieuws Juni