1. Stichting Vrienden van Phion

Stichting Vrienden van Phion

Samen bouwen aan een goed én muzikaal leefklimaat

De Stichting Vrienden van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, is op 1 september 2020 opgericht en representeert een hechte vriendengroep uit de provincies Gelderland en Overijssel. Een groep zeer betrokken liefhebbers van klassieke muziek die regelmatig concerten bezoekt en daarnaast het orkest ondersteunt om extra activiteiten mogelijk te maken.

Een hechte club van betrokken Vrienden

De Stichting Vrienden van Phion streeft er naar symfonische muziek onder de aandacht te brengen en toegankelijk te maken voor iedereen in onze regio. Vrienden dragen eraan bij dat het orkest zijn belangrijke rol in de samenleving kan blijven vervullen. De Stichting ondersteunt financieel bijzondere activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen. Daarmee kan ook worden gedifferentieerd in artistieke vormen. Het is en voorwaarde van OCW dat orkesten eigen inkomsten verwerven. In deze onzekere tijd waarin de culturele sector nog meer dan voorheen voor flinke uitdagingen staat, heeft deze steun belangrijke toegevoegde waarde. 

Enkele activiteiten die de Stichting Vrienden ondersteunt:

• Interactieve educatieconcerten voor scholieren en vluchtelingenkinderen. 
• Concerten op bijzondere locaties, al dan niet in de open lucht.
• Nieuwe formules zoals Klassiek met Karton (met theatermaker Steef de Jong) en Maestro Jules (met stand up-dirigent Jules van Hessen).
• Classsh-concerten voor mensen die klassieke muziek willen ervaren in een ongedwongen setting i.s.m. dj, host en poppodium.
• Projecten met amateur symfonie-, harmonie-, fanfare, en jeugdorkesten.    
• Concerten in kleinere gemeenten in de provincies.

Op deze wijze stimuleert en ondersteunt de Stichting Vrienden van Phion de verankering van Phion in de samenleving in Oost Nederland en het bereiken van nieuwe doelgroepen. Ook wordt daarmee het vestigingsklimaat voor bedrijven in Gelderland en Overijssel verbeterd.

Activiteiten 2020  - 2021

De Activiteitencommissie van de Stichting Vrienden organiseert in de loop van het seizoen meerdere activiteiten ten behoeve van de Vrienden op verschillende plaatsen in beide provincies.  

Vriendenrepetities 

Helaas heeft de activiteitencommissie, in verband met de beperkende coronamaatregelen moeten besluiten de  geplande Vriendenrepetities van af te gelasten. 

Luistercursus

In de maanden februari en maart 2021 wordt in Enschede, Arnhem en Zwolle een luistercursus georganiseerd, dit uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen. Dit jaar zal de bekende musicoloog dr. Marcel Zwitser in deze cursus, op zijn bevlogen wijze, de balletten van Strawinsky behandelen. Met name Le Sacre du Printemps uit 1913 geldt als een opmerkelijke vernieuwing in de ontwikkeling van de klassieke muziek. Een aanrader! Uiteraard ontvangen alle Vrienden een persoonlijke uitnodiging.

Word (Boezem) Vriend of Mecenas

Deelt u onze passie voor de muziek en voelt u zich betrokken bij ons orkest? Word dan Vriend. Daarmee wordt de ruimte om van klassieke muziek te genieten groter en draagt u bij aan het blijven ontroeren van ons publiek met de altijd weer mooie en fascinerende klassieke muziek.
U bent al Vriend vanaf € 60,- per jaar. Maar u kunt ook Vriend worden met een hogere bijdrage. Eventueel samen met uw partner. Een Vriendschap is natuurlijk wederzijds. Wij nodigen u dan ook graag uit voor de vele activiteiten die exclusief voor Vrienden georganiseerd worden. Vriend worden kan in de komende periode nog op de bestaande wijze. In Gelderland als Vriend, Boezemvriend of Mecenas en Overijssel als Vriend. In 2021 zal een harmonisatie worden gerealiseerd. 

De Stichting Vrienden van Phion heeft de ANBI-status. Dat betekent dat uw bijdrage fiscaal aftrekbaar is. Wij willen u graag over de diverse mogelijkheden informeren. Voor nadere informatie kunt u terecht bij vrienden@phion.nl.

Kom en versterk de Vrienden om daarmee het orkest te ondersteunen!

aanmelden vriend    aanmelden boezemvriend

Aanmelden Mecenas

Een mecenas is een bijzondere vriend die jaarlijks een bedrag van tenminste €500 bijdraagt. Deze schenkingen worden gezien de fiscale voordelen veelal vastgelegd in meerjarige overeenkomsten conform het model dat de belastingdienst daarvoor voorschrijft. Voor meer informatie en aanmelden kunt u mailen naar relatiebeheer@phion.nl.

Blijf op de hoogte van VriendenNieuws

Een belangrijke activiteit van de Stichting Vrienden is het publiceren van het digitale VriendenNieuws, negen uitgaven per seizoen. De redactiecommissie staat borg voor een hoogwaardig VriendenNieuws met de laatste nieuwtjes over ons orkest, muziekachtergronden, leuke vriendenactiviteiten en interviews. U leest het allemaal in het maandelijkse VriendenNieuws. Meld u aan als Vriend van Phion en u ontvangt de nieuwsbrief automatisch.

Nieuwsbrief Vrienden December