1. Stichting Vrienden van Phion

Stichting Vrienden van Phion

Samen bouwen aan een levendig muzikaal klimaat

Uit liefde voor de muziek

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Als Vrienden willen we iedereen die van muziek houdt laten delen in de prachtige producties van het orkest, zowel in de concertzaal als daarbuiten. Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken. Wordt u ook Vriend en bouwt u zo met ons mee aan een levendig muzikaal klimaat? We beloven u dat de Vriendschap wederzijds is! Klik hier om direct te zien hoe u Vriend kunt worden. 

Stichting Vrienden van Phion

Een hechte club van betrokken Vrienden

De Vrienden van Phion is een hechte club betrokken Vrienden uit zowel de provincie Gelderland als Overijssel die het orkest een warm hart toedragen. De Vrienden zijn betrokken liefhebbers van klassieke muziek die regelmatig concerten bezoeken en daarnaast het orkest ondersteunen om extra activiteiten mogelijk te maken.

De Vrienden dragen eraan bij dat het orkest zijn belangrijke rol in de samenleving kan vervullen door bijzondere activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen financieel te ondersteunen. Uw steun is daarnaast ook van belang aangezien OCW als subsidievoorwaarde stelt dat de orkesten eigen inkomsten verwerven.

Bericht van de voorzitter Marijke van Hees

“De stichting Vrienden van Phion maakt met haar 1600 donateurs het maatschappelijk draagvlak van het orkest zichtbaar. Samen dragen de Vrienden het orkest een warm hart toe. We mogen echt trots zijn op ons orkest in Oost Nederland. Klassieke muziek van hoge kwaliteit is van dichtbij te beleven en de musici leveren een belangrijke bijdrage aan de muziekcultuur in de regio. Het is fijn om met het bestuur de gelden van de stichting te mogen bestemmen voor bijzondere projecten van Phion”.

Enkele activiteiten die de Vrienden van Phion ondersteunen:

  • Interactieve educatieconcerten voor scholieren en vluchtelingenkinderen. 
  • Concerten op bijzondere locaties, al dan niet in de openlucht.
  • Projecten met amateur symfonie-, harmonie-, fanfare, en jeugdorkesten.    
  • Concerten in kleinere gemeenten in de provincies.

Vriendenvoordelen

Een Vriendschap is natuurlijk wederzijds. Wij nodigen u dan ook graag uit voor de activiteiten die voor Vrienden, Boezemvrienden en Mecenassen georganiseerd worden. Zoals de ‘Vriendenrepetities’ waarbij u wordt uitgenodigd voor een orkestrepetitie inclusief drankje en een gesprek met een musicus. Daarnaast kennen we ‘Meet & Greet’ bijeenkomsten met dirigent, musici & solisten. Ook organiseren we luistercursussen en concertreizen. Klik op de button hieronder om alle vriendenvoordelen te bekijken.

Vriendenvoordelen

Vriendenactiviteiten 2023 - 2024

De Activiteitencommissie van de Vrienden organiseert in de loop van het seizoen meerdere activiteiten voor Vrienden op verschillende plaatsen in beide provincies.  Lees meer.

Mecenas

Een bijzondere vriendschapsrelatie

Een mecenas gaat een bijzondere relatie aan met het orkest door per jaar een bedrag van tenminste €500 te schenken.

Mecenassen steunen met hun bijdragen projecten van het orkest, zoals o.m. op het terrein van educatie. Daarnaast zijn in overleg met mecenassen de afgelopen jaren kwalitatief hoogwaardige muziekinstrumenten aangekocht die in bruikleen worden gegeven aan musici, waarmee in de loop der jaren een instrumentenfonds is ontstaan. Zo zijn de aankoop van een viool, een altviool, twee contrabassen, een harp, een fluit  en slagwerk klokken mogelijk geworden. Door een zeer grote gift is de aankoop van een nieuwe vleugel mogelijk geworden. Door bij te dragen aan het instrumentenfonds wordt de klankkwaliteit van het orkest blijvend versterkt.

Alle schenkingen zijn fiscaal aftrekbaar. Meer informatie hierover leest u hier

Bijzonder veel dank

Uiteraard genieten mecenassen alle privileges van de Vrienden en de Boezemvrienden. Daarnaast worden mecenassen uitgenodigd voor de jaarlijkse Symfonische Tafel, een uniek muzikaal diner op een sfeervolle locatie, waar u de chef-dirigent, musici en de andere mecenassen die het orkest ondersteunen kunt ontmoeten.

Hoe wordt u Vriend of Mecenas?

Er zijn meerdere mogelijkheden om Vriend te worden en samen te bouwen aan een levendig muzikaal klimaat in onze regio:

  • U bent Vriend als u een bedrag vanaf € 45 per jaar bijdraagt; samen met uw partner bent u vanaf € 60 per jaar lid.
  • U bent Boezemvriend (samen met uw eventuele partner) als u  een bedrag vanaf € 150 per jaar bijdraagt.
  • U bent Mecenas (samen met uw eventuele partner) als u per jaar een bedrag van € 500 of meer schenkt. Hiervoor bestaat een speciale fiscale giftenaftrek regeling.

De stichting  heeft de fiscaal aantrekkelijke culturele-ANBI’ status. waardoor uw schenking voor 125% fiscaal aftrekbaar is.  Voor nadere informatie kunt u terecht via vrienden@phion.nl.

Kom en versterk de Vrienden om daarmee het orkest te ondersteunen!

aanmelden vriend aanmelden boezemvriend

aanmelden mecenas

Doneren

U kunt de Vrienden van Phion ook steunen door een donatie te doen via IBAN NL68INGB0000819998 (bankrekening Stichting Vrienden van Phion).

 

Nieuwsbrief

Als Vriend wordt u op de hoogte gehouden van al het nieuws rondom het orkest en de vrienden door middel van het digitale ‘VriendenNieuws’. Negen maal per seizoen wordt u geïnformeerd over wetenswaardigheden, muzikale achtergronden, vriendenactiviteiten en verschijnen er interessante interviews. Meld u aan als Vriend van Phion en u ontvangt de nieuwsbrief automatisch.

2023
Nieuwsbrief augustus


Afmelden als Vriend

Wilt u het Vriendenlidmaatschap opzeggen dan kan dit eenvoudig via onderstaande button. We danken u hartelijk voor de tijd dat u Vriend bent geweest van Phion.

Afmelden als Vriend

Ben jij erbij?

Bekijk onze concertagenda en bestel direct je kaarten.

 

concertagenda