Andreas Weller
tenor

Andreas Weller

 De Duitse tenor Andreas Weller deed zijn eerste zangervaring op als kind bij de Stuttgarter Hymnus-Chorknaben. Hij studeerde aan de conservatoria van Stuttgart, Hamburg, Lübeck en Zürich waar hij met hoge onderscheiding afstudeerde. In 2002 viel hij in de prijzen bij het Bach-Wettbewerb in Leipzig.

In de loop der jaren heeft hij zich gespecialiseerd in het 18e-eeuwse repertoire, waarin de muziek van Bach een centrale rol speelt. Vooral als evangelist in diens passies kreeg hij grote bekendheid. Hij werkte samen met gerenommeerde dirigenten en ensembles als Ton Koopman, Marcus Creed, Philippe Herreweghe, het Rias Kammerchor, Concerto Köln en het Bach-Collegium Japan.

Maar Andreas Weller zingt niet alleen barok. Zo was hij te gast bij het Tonhalle-Orchester Zürich en was solist in Beethovens Missa Solemnis in de Philharmonie Essen. Ook had hij een rol in Ermanno Wolf Ferraris opera Die neugierigen Frauen met het Münchener Rundfunkorchester. Hij heeft een groot aantal opnames gemaakt met muziek van onder anderen Bach, Hertel en Rheinberger, maar ook enkele cd’s met Duitse volks- en kinderliedjes.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23