Piertje Feenstra
trompet

Piertje Feenstra

 

Al op jonge leeftijd wordt Piertje Feenstra geraakt door de mooie klank van de trompet. Ze begint meteen met lessen aan de plaatselijke muziekschool, om vervolgens aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen te gaan studeren bij Auke van der Merk. Ze vervolgt haar studie aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Manu Mellaerts. Gelijktijdig studeert ze ook twee jaar baroktrompet bij Niranjan Wijewickrema. Ze volgt masterclasses bij o.a. James Watson, Peter Masseurs, Malte Burba, Wiff Rudd en Jose Chafer.

Tijdens haar studie maakt Piertje deel uit van het Nederlands Studentem Orkest, het Nationaal Jeugdorkest en Eurobrass.

Al sinds het begin van haar studie remplaceert Piertje in verschillende Nederlandse en buitenlandse symfonieorkesten. Daarnaast is ze ook actief als remplaçant baroktrompet in verschillende ensembles. Ook speelt ze regelmatig concerten met orgel. 

In 2010 kwam Piertje als trompettiste in vaste dienst bij destijds HET Symfonieorkest, nu Phion. Ze maakt ook deel uit van het koperkwintet van het orkest, Brass, en het pas opgerichte trompetkwartet C4, bestaande uit de 4 trompettisten van het voormalige Orkest van het Oosten.