Boukje Raes
2de viool

Boukje Raes

 

Boukje startte op 9-jarige leeftijd met vioollessen aan de muziekschool in het Limburgse Heerlen.

Op haar 11e werd ze aangenomen op de speciale vooropleiding voor jong talent aan Het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze won op 12 jarige leeftijd de tweede prijs op het Charles Hennen Concours in de categorie Jong Talent. Gedurende haar middelbare schoolopleiding combineerde ze haar vioollessen in Den Haag en Amsterdam met haar vwo-opleiding thuis in Limburg.

 

Tijdens haar hoofdvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde zij bij John Harding, Theodora Gereats en Jaring Walta en volgde verschillende masterclasses bij Herman Krebbers. Op haar 23e kreeg zij een vaste aanstelling bij destijds Het Gelders Orkest. Naast haar orkestcarrière is zij ook actief in de kamermuziek. Zo vormt zij samen met Pieternel van Lent (viool) en Joost Hillen (contrabas) Het Gelders Ensemble. Het Gelders Ensemble was op verschillende podia te horen. Zo speelde het ensemble  live op Radio 4, in Het Mondriaan Museum en bij Museum Het Valkhof in Nijmegen. Voor Hannick Klassieke Muziekreizen maakte Boukje met haar kwartet schitterende buitenlandse concertcruises naar Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië.

Sinds enkele jaren heeft Boukje ook een kleine lespraktijk. Enkele van haar leerlingen zijn inmiddels toegelaten tot de vooropleiding van het conservatorium; een mooie manier om de kennis van het vak en de liefde voor de muziek door te kunnen geven aan een volgende generatie.