Arthur Ornée
Eerste plaatsvervangend aanvoerder 2de viool

Arthur Ornée

 

Arthur Ornée studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Korff de Gidts en Peter Brunt, bij wie hij respectievelijk zijn bachelor- en zijn masterdiploma behaalde. Tijdens zijn masterstudie werkte hij enkele maanden in het Orquestra do Algarve, met wie hij ook solo speelde. Verder maakte Arthur als aanvoerder tweede violen van het European Youth Orchestra een aantal verre tournees onder leiding van dirigenten als Vladimir Ashkenazy, sir Colin Davis en Herbert Blomstedt.

Vanaf 2009 volgde Arthur de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest, waar hij sindsdien remplaçeert. Zo ging hij onder andere mee op tournee naar Rusland, China, Japan, Korea en Australië. Ook remplaçeert hij bij het NedPho, het NNO, het Nederlands Kamerorkest en het Concertgebouw Kamerorkest.

Sinds enkele jaren maakt Arthur kamermuziek met het Sonsbeekensemble. Concerten zijn voor dat ensemble niet het doel, maar een uitvloeisel van het wezenlijke proces van repeteren en verdiepen. Die verdieping heeft zich overigens uitgebreid naar een ander vakgebied: in 2017 heeft Arthur een opleiding tot vertaler Russisch afgerond. Ook andere talen hebben zijn interesse. Zo vertaalt hij vanuit o.a. het Russisch, Italiaans, Duits, Frans, Spaans en Portugees de (lied)teksten voor de programmaboekjes van Phion.

Arthur bespeelt een kopie van een Pietro Guarneri, in 2008 gebouwd door Ronald de Jongh.