Annemarie van Viegen
2de viool

Annemarie van Viegen

 

Annemarie van Viegen begint op zesjarige leeftijd met vioolles bij Elena Lascae op de muziekschool in Leiderdorp. In de vijfde klas van het gymnasium wordt ze aangenomen bij de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en krijgt daar les van Mireille van der Wart. Daarna volgde ze haar bacheloropleiding bij Janet Krause en een masteropleiding bij Skye Carman in Enschede.

Haar hele leven houdt Annemarie al van spelen in een orkest. Van kleins af aan speelde ze in allerlei jeugdorkesten zoals het Viotta Jeugdorkest, het Nederlands Strijkersgilde en het Nationaal Jeugdorkest. Tijdens haar studie maakte ze meerdere tournees naar Azië met het European Union Youth Orchestra. Ook werd ze samen met twee andere Nederlanders na een online auditie uitgenodigd om deel uit te maken van het YouTube Symphony Orchestra. Hiermee gaf ze een concert in Carnegie Hall in New York o.l.v. Michael Tilson Thomas.

In Enschede krijgt Annemarie de kans om stage te lopen bij destijds Orkest van het Oosten. Voor haar komt een droom uit: spelen in een beroepsorkest. De stage beviel zo goed dat Annemarie vanaf augustus 2010 een vaste plek heeft als tweede violist bij het orkest.

Naast haar rol als 2e violist bij Phion, speelt Annemarie in het Valerius Ensemble en Ensemble Lite (licht klassiek/jazz). Ook heeft ze een Raja Yoga opleiding gedaan en houdt ze van dansen.