1. Trompetkwartet C4
Trompetkwartet C4

Trompetkwartet C4

Retteketet, trompetkwartet…. Of…? 

Vier trompettisten, Ido Jan Stalman, Piertje Feenstra, Arthur Kerklaan en Anneke Romeijn, die elkaar gevonden hebben om zichzelf uit te dagen in een klein ensemble. Ze zijn ambitieus, fanatiek, serieus én ontspannen. Grenzen opzoeken van wat technisch mogelijk is op een trompet, variëren met verschillende soorten en maten trompetten, een grapje uithalen. Maar ook de mooiste koralen, ontspannen sferen en tot rust komen horen bij C4. 

Het ensemble heeft zijn naam te danken aan een voor de meeste mensen onspeelbaar hoge noot op trompet. Het cijfer 4 geeft ook het kwartet weer. En niet onbelangrijk, C4 is een kneedbare springstof. Dat klinkt vrij explosief en dat kunnen ze ook zijn!

Het repertoire van Trompetkwartet C4 is op z’n minst breed te noemen. Ze spelen bijna alle stijlen uit de muziekgeschiedenis. Van de vroege barok tot en met Zuid-Amerikaanse tango’s. Typisch trompetrepertoire, maar ook prachtige arrangementen van bekende klassieke werken. Deze arrangementen worden gemaakt door één van de ensemble leden: Ido Jan Stalman. 

Concerten van C4 vinden naast de traditionele concertzaal plaats op originele locaties en hun repertoire is inzetbaar bij tal van evenementen zoals herdenkingen, aankondigingen en recepties.

Samen met Nederlands bekendste jazz-trompettist Eric Vloeimans heeft C4 diverse malen opgetreden. Hierbij zijn steeds eigen composities van Eric Vloeimans vertolkt. 

In 2015 ontwikkelde Trompetkwartet C4 een samenwerkingsproject voor HaFaBra-orkesten waarbij de vier trompettisten een aantal werken voor trompetkwartet en orkest uitvoeren, een solistisch blok voor hun rekening nemen en zich inzetten als coach op de dag van het concert.