1. Phion lanceert nieuw project: Solo met Phion

Phion lanceert nieuw project: Solo met Phion

Gepubliceerd op 02.03.2021

Nieuws

Thuis als solist meespelen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel? Het kan! Bij Solo met Phion worden muzikanten ingewijd in de geheimen van de allermooiste orkestsolo’s uit het klassieke repertoire.

Denk bijvoorbeeld aan de vioolsolo in Salut d'Amour van Elgar, de hoornsolo uit Mendelssohns Midzomernachtsdroom of de solo voor altsaxofoon in de Schilderijententoonstelling van Moessorgski. Speel je althobo, altviool, cello, contrabas, euphonium, fagot, fluit, klarinet, trompet of trombone? Ook dan kun je je hart ophalen bij Solo met Phion.

Talentontwikkeling

Phion wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Nu concertzalen al even dicht zijn, maar ook verenigingen en muziekscholen al lange tijd gesloten zijn, is er extra veel behoefte aan verbinding en uitdaging om thuis muziek te blijven spelen. We willen mensen intensieve muzikale ervaringen laten opdoen op een manier die blijvende indruk maakt. Phion gelooft in de kracht van klassiek en heeft een ondersteunende rol in talentontwikkeling. Alle muzikanten kunnen dan ook meedoen met dit project.

Tutorial van musicus

Na aanmelding ontvangt de muzikant voor zijn/haar instrument en bijbehorend werk de bladmuziek, de audio-opnames (zowel het complete stuk als een ‘karaoke’ versie) én een persoonlijke tutorial van een van onze musici om de muzikant verder op weg te helpen. Want, hoe zit het eigenlijk precies? Welke rol heeft de solo in het stuk en welke tips helpen bij een goede voorbereiding op deze solo? Welke technische aspecten zijn belangrijk? En, wat maakt deze solo zo bijzonder?

Met al deze tools in handen kun je thuis uiteindelijk zelf schitteren in samenspel met Phion.

Het project gaat van start vanaf 12 april.

Meer weten