1. Phion koperblazers met Eric Vloeimans bij online jazzfestival

Phion koperblazers & Eric Vloeimans bij jazzfestival TivoliVredenburg

Gepubliceerd op 07.03.2021

Nieuws

Op 28 maart aanstaande spelen acht koperblazers van Phion samen met trompettist Eric Vloeimans tijdens het jazzfestival Transition van TivoliVredenburg. Het tweedaagse Transition Festival gaat online met een driedaags programma “Transmission”.

Online Jazzfestival

Recentelijk is het tweedaagse jazzfestival Transition nog een jaar verplaatst. Inmiddels groeit de hoop op 25 en 26 maart 2022 weer een volledig festival te kunnen presenteren voor publiek, maar in de tussentijd presenteert het festivalteam een alternatief online programma in het originele festivalweekend, 26, 27 en 28 maart 2021. Onder de noemer Transmission presenteert Transition festival een driedaags online programma met veertien verschillende formaties en een hoop premières! 

Eric Vloeimans & Phion koperblazers  

Samen met acht koperblazers van Phion speelt trompettist Eric Vloeimans een selectie van zijn bekende stukken en een aantal gloednieuwe, voor dit project geschreven werken. Bekijk de gehele line up op de website  transitionfestival.nl. Online tickets (dagtickets en passe-partouts) zijn vanaf nu verkrijgbaar.

De drie online festivalavonden bestaan uit een doorlopend programma, gepresenteerd door Rolf Delfos (Artvark, Dutch Jazz podcast) & Coen Witteveen (Typhoon, KOSMIK). Naast de uitzendingen die om 19:00 starten is er ook de mogelijkheid om de sets on demand te bekijken. Het doorlopende programma bestaat uit een combinatie van vooraf opgenomen concerten en livestreams, met tussendoor enkele interviews. In het programma worden soms selecties gemaakt uit volledige concerten, waarvan de volledige sets tijdens het festivalweekend of achteraf nog in zijn geheel terug te zien zijn.