1. Een gespierde Beethoven, fris als een wervelwind (****)

Een gespierde Beethoven, fris als een wervelwind (Trouw ****)

Gepubliceerd op 14.09.2020

Recensie

Van 11 t/m 13 september beleefden we met onze kersverse chef-dirigent een inspirerend concert in Arnhem, Nijmegen en Enschede. Op de lessenaars de wereldpremière van Franssens' Pianoconcert (voor kamerorkest) en Symfonie nr. 1 van Beethoven. NRC en Trouw waren aanwezig en schreven mooie recensies.

Otto Tausks avontuurlijke Beethoven belooft veel moois voor Phion


'Met scherpe accenten en pittige fraseringen portretteerde Tausk de jonge Beethoven als dwarse branieschopper; de kont stuurs tegen de classicistische krib. Als Tausk die lijn weet door te zetten, dan staan er mooie dingen te gebeuren in het Oosten.'

NRC

13 september 2020 (****)  Lees de gehele recensie.

Met tuitende oren de zaal verlaten na een Beethovensymfonie?

Zo vaak komt dat niet voor. In de Nijmeegse Vereeniging zette Phion onder leiding van Otto Tausk de boel op z’n kop. Orkest en dirigent vuurden Beethovens Eerste af op de luisteraar, alsof iemand de powerknop had ingedrukt.

"De positieve energie die van de uitvoering afspatte schoof de bizarre coronawerkelijkheid waarin we ons bevinden voor even met een ruim gebaar opzij. Fijnslijpen leek niet de eerste zorg van de musici, eerder een gespierde toon, fris en vol van leven, dansende bassen incluis."

Trouw

14 september 2020 (****)  Lees de gehele recensie.
 

Livestream

Het concert van 11 september in Musis was ook thuis via livestream te volgen. Via onze online kanalen werd het concert integraal gestreamd, waardoor veel meer mensen dan er momenteel in de concertzaal passen van het concert hebben kunnen genieten.  Het concert is nog even terug te zien via het youtube of facebook kanaal van Phion.