1. Nathalia Milstein
Nathalia Milstein
piano

Nathalia Milstein

“Ze bezit een voortreffelijke techniek en is een ware artiest”, volgens de Sunday Times over pianiste Nathalia Milstein. Stammend uit een muzikale familie kreeg ze haar eerste pianolessen al op vierjarige leeftijd en volgde haar opleiding aan de Haute école de musique de Genève en de Barenboim-Saïd Akademie in Berlin. Ze vestigde de aandacht op zich toen ze in 2015 de de Dublin International Piano Competition won. Sindsdien heeft ze een glanzende carrière opgebouwd.

Ze speelde met onder meer het Orchestre de Paris en de Deutsche Kammerakademie Neuss. Daarnaast trad ze op in beroemde zalen als de Londense Wigmore Hall, het Gewandhaus in Leipzig en het Amsterdamse Concertgebouw. Ze was te horen op internationale festivals waaronder de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, het Radio France Festival en het Grachtenfestival in Amsterdam. In seizoen 21/22 gaf ze recitals door heel Europa in het kader van het ‘Building Bridges’, programma, georganiseerd door haar vroegere docent András Schiff.

Inmiddels heeft Nathalia Milstein diverse cd’s op haar naam staan met werk van onder anderen Prokofjev, Liszt en Chopin. Met haar zus Maria Milstein vormt ze een vast duo waarmee ze ook enkele opnames gemaakt heeft. 

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23