Rondom Beethoven

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Phion Ensemble - ensemble

  • Spohr Nonet
  • Beethoven Septet

Kamermuziek op het Beethoven Festival 

Klassieke muziek in de tijdgeest van Beethoven, dat spelen musici van ons orkest in Raalte, Hardenberg, Kampen, Haaksbergen en Dinxperlo. Het Phion Ensemble voegt met dit programma Rondom Beethoven de kamermuziek in grote bezetting toe aan het Beethoven Festival. Geniet van Beethovens Septet en Spohrs Nonet en een boeiende toelichting.  

Kamermuziek in het groot 

Het was razend populair aan het begin van de 19e eeuw: kamermuziek voor grotere ensembles. Het gaf je als luisteraar het gevoel alsof je naar een symfonie voor miniorkest zat te luisteren. Vrijwel alle componisten schreven in die tijd septetten, octetten en nonetten en soms muziek voor zelfs nog grotere ensembles. Louis Spohr was een meester in dit genre. Zijn Nonet is een prachtige combinatie van een blaaskwintet en een strijkkwartet, subtiele kamermuziek met een vrolijke en levendige sfeer.  

Een ‘kleine’ symfonie van Beethoven 

Beethovens Septet uit 1800 was een schot in de roos, werd overal uitgevoerd en was tot ver in 19e eeuw zijn meest gespeelde werk. Met een kleurrijke bezetting en zes vrolijke delen doet het bijna denken aan de divertimento’s van zijn illustere voorgangers Mozart en Haydn. Een heerlijk programma dat weer een nieuw licht werpt op de muzikale rijkdom van de allereerste jaren van de romantiek. 

Met medewerking van

  • Phion Ensemble ensemble

Dit vind je misschien ook leuk