Kleine Neptunus

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen


Een beeldende muziektheatervoorstelling

Kleine Neptunus is een fonkelnieuwe, beeldende muziektheatervoorstelling voor de hele familie (6+) van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Theater Gnaffel. Een verhaal over moed. Over waarheid en leugentjes om bestwil. Over dat je soms niet alles in je eentje kunt oplossen. En dat hulp vaak uit onverwachte hoek komt. Een bijzondere voorstelling die dove en slechthorende kinderen, kinderen met Nederlands als tweede taal of een taalontwikkelingsstoornis én goedhorende kinderen samen kunnen beleven.
Het verhaal is geschreven door Benny Lindelauf, de muziek gecomponeerd door Thomas Beijer en de regie is in handen van Rob Vriens.

Kleine Neptunus gaat over Teuntje, de dochter van Grote Neptunus die graag net zo groot wil zijn als haar vader, baas van de zee, die de zee bestuurt met zijn magische drietand.

Ik ben de baas van de zee
de baas van al het water
Ik ben de baas van al het zand
De baas van nu en later.

Maar Grote Neptunus heeft zo zijn twijfels. De zee is gevaarlijk. Er zijn walvissen die boten de zee op lokken en haaien die niets liever doen dan die boten stukbijten. Zo staat het tenminste in het Grote Boek over ‘de Gevaren van de Zee’. Maar is het allemaal wel waar? Als de drietand van Grote Neptunus op een dag wordt gestolen, moet Teuntje zelf op onderzoek uit in de diepzee. Het is het begin van een spannende tocht waarin Teuntje niet alleen de waarheid over zichzelf en haar vader ontdekt, maar ook over de dieren in zee.

Een heerlijk feel-good verhaal om je in onder te dompelen!

Randprogramma concert

Instrumententuin en workshop lied

Voorafgaand aan het concert, kunnen de kinderen om 13.30 uur op ontdekkingsreis door de instrumententuin om alles te bekijken, vast te houden en uit te proberen! En natuurlijk mag je vragen stellen aan de orkestleden. ‘Waar is dat klepje voor?’

Heb je alle instrumenten geprobeerd? Doe dan mee aan de voorbereidende workshop om het lied ‘Baas van de Zee’ te leren!

Leer het lied ‘Baas van de Zee’

In de voorstelling zingt de hele zaal het lied ‘Baas van de Zee’. Dit lied wordt ondersteund met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal, zodat iedereen die in de zaal zit, of je nu kan horen of niet, mee kan doen met het lied. Om goed voorbereid de zaal in te gaan kan je thuis alvast aan de slag met de voorbereidende les of kom naar de voorbereidende workshop om 13.30 uur. In deze workshop leert Bianca van der Horst van de Nederlandse Gebarenchallenge het lied aan met bijbehorende gebaren.

Kleine Neptunus Kwartetspel

Ontdek thuis de muzikale onderwaterwereld van Kleine Neptunus met het gratis te downloaden kwartetspel. Even printen en klaar om te spelen!

Download Kwartet

 

Communiceer je via gebarentaal?

Tijdens de voorstelling zal Hanneke de Raaff onderdeel zijn van de cast en als gebarentolk aanwezig zijn om zowel het verhaal als de muziek te vertolken. Wil je daarnaast gebruik maken van een ringleiding? Dat is mogelijk! Een mobiele ringleiding wordt mogelijk gemaakt met de Roger Mylink halslus van Phonak. Wil je hiervan gebruik maken? Stuur dan een bericht naar educatie@phion.nl om aan te geven hoeveel mensen hiervan gebruik willen maken. Het is belangrijk om dit zo tijdig mogelijk aan te geven, zodat er voldoende mylinks kunnen worden geregeld.

 

Ontmoet Bianca van der Horst van Gebarenchallenge
Mede mogelijk gemaakt door:

Credits

Schrijver: Benny Lindelauf | Componist: Thomas Beijer | Regie: Rob Vriens | Vormgeving: Elout Hol en Cynthia Borst | Poppenspelers: Noralie Jansen, Willeke de Boer, Aniek Stokkers |Tolken Nederlandse Gebarentaal en muziek: Mirjam Stolk, Hanneke de Raaff | Dirigent: Sander Teepen | Programmamaker: Eva Wilgers.

Kleine Neptunus wordt mede mogelijk gemaakt door de Heutink Foundation, het VSBfonds, Jeugdpodiumkunsten Gelderland, Ars Donandi (Russel-ter Brugge Fonds), Cultuurfonds Gelderland, Cultuurfonds Overijssel (Staargaard-Van Oostrom Meyjes Fonds), Phonak, het Lira Fonds, Stichting het Gehandicapte Kind en Vluchtelingaenwerk Nederland.

Dit vind je misschien ook leuk