Johannes Passion

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • J.S. Bach Johannes-Passion, BWV 245

Toonkunst Arnhem brengt de Johannes Passion

Toonkunst Arnhem doorbreekt haar jarenlange traditie om de Matthäus Passion uit te voeren, want nu kun je naar de Johannes Passion komen luisteren. Ook deze prachtige Passie wordt weer begeleid door Phion en staat onder leiding van dirigent Bas van den Heuvel.

De Johannes Passion wordt vaak vergeleken met de Matthäus Passion, die Bach enkele jaren later zou schrijven. De Johannes Passion is korter, muzikaal wat feller en dynamischer, mede daardoor aantrekkelijk voor jong en oud. Bach volgt vrijwel letterlijk de teksten van het Johannesevangelie, met minder lessen en redevoeringen, maar meer aandacht voor krachtige aria’s en meeslepende koorstukken.

Met bijna tachtig leden behoort Toonkunst Arnhem tot de grote gemengde concert-oratoriumkoren in de regio. Het bestaat sinds 1896 en neemt sindsdien een vooraanstaande plaats in tussen de Gelderse koren. Jaarlijks worden ten minste twee concerten gegeven, meestal in Musis Arnhem en vrijwel altijd begeleid door Phion, orkest van Gelderland & Overijssel.

Dit vind je misschien ook leuk