Matthäus-Passion

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

  • Consensus Vocalis - koor

  • J.S. Bach Matthäus-Passion

Phion en BachTwente in Bachs bekendste passieverhaal

De Matthäus-Passion van Bach raakt en ontroert vanaf de eerste noten tot de laatste klank. Zeker wanneer je Phion, BachTwente en dirigent Reinhard Goebel de uitvoering laat verzorgen. Dat klinkt als perfectie tot in de kleinste finesses. Daarmee doen koor en orkest in Muziekcentrum Enschede, Plechelmusbasiliek Oldenzaal en Acamdemiehuis Grote Kerk Zwolle zeker recht aan de lange traditie van dit indrukwekkende passieverhaal.

Passie aller passies

De uitvoering van Bachs Matthäus-Passion heeft in Gelderland en Overijssel een rijke geschiedenis van al meer dan een eeuw. Jaren waarin deze overweldigende verklanking die Bach maakte van het passieverhaal talloze bezoekers heeft geraakt en ontroerd. Al meteen bij de eerste noten van het openingskoor ‘Kommt ihr Töchter’, laat je je meevoeren in het verhaal van het lijden en sterven van Christus, dat Bach in scherpe lijnen neerzet en waarmee hij je vasthoudt tot het allerlaatste ‘sanfte Ruh’ van het slotkoor geklonken heeft.

Reinhard Goebel

Een perfecte uitvoering van dit overbekende maar gecompliceerde werk vereist een echte specialist als dirigent. En dat is Reinhard Goebel zonder twijfel. Als oprichter en leider van het legendarische ensemble Musica Antiqua Köln heeft hij grote bekendheid gekregen in de wereld van de authentieke uitvoeringspraktijk. Met zijn talloze uitvoeringen en opnames van de Matthäus-Passion kent hij elke aria, recitatief en koor tot in de kleinste finesses. Hij wordt terzijde gestaan door het kamerkoor Consensus Vocalis en een uitgelezen ensemble van vocale solisten* met grote ervaring in de barokmuziek. Al met al een Matthäus-Passion om naar uit te kijken.  

*Wegens ziekte wordt tenor Mark Omvlee vervangen door Harald Quaaden (vrijdag) en David de Winter (zaterdag en zondag).

Met medewerking van

Dit vind je misschien ook leuk