Broer - Juni 2024

Een onvergetelijke ervaring

Honderden leerlingen geven samen met Phion een indrukwekkend optreden, waarbij ze hun beste muzikale beentje voorzetten om de broers Raban en Ketim weer bij elkaar te krijgen.

Groep: Groep 5 t/m 8
Data:
  • 01 juni 2024 09:30, Exacte data en locaties volgen spoedig!

Leerlingen worden artiest

Opstaan om de Welkomstyell te doen, een swingende bodypercussie uit te voeren, te dansen en te zingen. Stilzitten gaat niet, je moét wel meedoen bij de muzikale voorstelling Broer. Samen met 500 andere leerlingen van basisscholen, acteurs van Theater Sonnevanck en het orkest, gaan de leerlingen dit concert beleven. Op deze manier zijn jouw leerlingen artiest in het concert! Klik hier voor een sfeerimpressie van Broer!

Het verhaal
Broer is een voorstelling over de tweelingbroers Ketim en Raban die door hun hartenklop eeuwig met elkaar verbonden lijken, maar tegelijkertijd van elkaar verschillen als dag en nacht. Want wat als je kleine broertje jou een sufferd vindt? Wat als hij jou afpakt waar je het meest van houdt? Wat als jij je grote broer altijd te slim af bent? En als hij bijna zelf weggeeft wat hem het liefste is? Na een jarenlange ruzie wordt door een van de broers een verrassingsfeest georganiseerd. Hoe leg je een ruzie weer bij?  Worden Ketim en Raban uiteindelijk toch nog beste broers? Gaan ze hun gezamenlijke hartenklop weer voelen?

Meer informatie

Activiteit
Interactief schoolconcert

Duur
50 minuten

Lesmateriaal
Met de korte video-instructies van Ketim is dat gemakkelijk voor te bereiden. Deze vind je drie maanden van tevoren in een kant-en-klaar online lespakket in ons leskanaal binnen LessonUp. Thema: ruzie goedmaken en familie. 

Bekijk hier alvast de instructiefilmpjes

Prijzen

Slechts €6,- per leerling (cultuurcoaches/steunpunten ontvangen 50 cent korting!)

Ouders, grootouders en andere betrokkenen zijn van harte welkom om het gratis concert bij te wonen op het balkon. 

Vervoersregeling in Gelderland
Sinds september 2020 is het mogelijk voor scholen in Gelderland om met de bus naar de schoolconcerten van Phion te komen. Doordat de Provincie Gelderland hierin een financiële bijdrage levert betaal je als school maar €​2,-​ per persoon (leerlingen en begeleiders). Meer weten of direct inschrijven? Klik dan op de button hieronder.


Meer informatie

Meedoe-concert Broer is ontwikkeld door Orkest van het Oosten (nu Phion) en Theater Sonnevanck in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland. Mede mogelijk gemaakt door de Heutink Foundation.