1. Sergei Nakariakov
Sergei Nakariakov
bugel

Sergei Nakariakov

Nog maar tien jaar oud gaf de Israëlisch-Russische trompettist Sergei Nakariakov zijn eerste concerten. Een paar jaar later had deze ‘Paganini op de trompet’, zoals hij door de pers werd aangeprezen, al zijn eerste cd gemaakt met daarop het uiterst virtuoze Carnaval de Venise.

Inmiddels heeft hij opgetreden bij talloze orkesten waaronder recentelijk het Beethoven Orchester Bonn, het Symfonieorkest van Praag en het Kamerorkest van Korea. Daarnaast speelde hij samen met andere grote musici zoals Vadim Repin, Martha Argerich en Mischa Maisky. Hij heeft een groot aantal cd’s op zijn naam staan waaronder de grote trompetconcerten van Vivaldi, Haydn en Hummel, maar ook moderne trompetconcerten van Vainberg, Arutiunian en Widmann.

Sergei Nakariakov heeft een omvangrijk repertoire van muziek uit alle stijlperiodes en breidt dat nog steeds uit. In de loop der jaren maakte hij talloze bewerkingen van uiteenlopende composities om die op trompet te kunnen spelen. Naast de trompet is hij ook een uitstekend bespeler van de bugel of de flugelhorn. Ook voor dat instrument dat veel milder van toon is dan de trompet, heeft hij een groot aantal arrangementen van bekende composities gemaakt.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23