1. Maximilian Hornung
Maximilian Hornung
cello

Maximilian Hornung

De carrière van Maximilian Hornung ging razend snel van start toen hij in 2005 op 19-jarige leeftijd het Deutsche Musikwettbewerb op zijn naam schreef. Nog maar 23 jaar oud was hij al eerste cellist van het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, maar richtte zich enkele jaren later geheel op zijn solocarrière. Hij speelde met orkesten als het London Philharmonic Orchestra, het Dallas Symphony Orchestra en het Nederlands Philharmonisch Orkest waarmee hij vorig seizoen op tournee door Europa ging.

Op het gebied van kamermuziek trad hij op in vele gerenommeerde zalen waaronder de Londense Wigmore Hall, de Philharmonie in Berlijn, de Musikverein in Wenen en het Amsterdamse Concertgebouw. Daar speelde hij samen met onder anderen Christian Tetzlaff, Maria João Pires en Anne-Sophie Mutter. Deze laatste stelde hem via haar Stiftung een stipendium ter beschikking.

Maximilian Hornung heeft een veelzijdige discografie als solist en kamermusicus op zijn naam staan. Zijn cd met het Celloconcert van Dvořák werd door ECHO Klassik in 2012 tot concertopname van het jaar uitgeroepen. Met de Kammerakademie Potsdam onder leiding van Antonello Manacorda maakte hij een indrukwekkende opname van de celloconcerten van Haydn. Maar hij zette ook moderne muziek van onder anderen van Yehudi Wyner, Tobias Schneid en Samuel Adler op cd.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23