1. Christian Schumann
Christian Schumann
Dirigent

Christian Schumann

Als kind dreef hij zijn ouders tot wanhoop door midden in de nacht piano te gaan spelen omdat hij dan geen hinder had van allerlei omgevingsgeluiden. Na jaren van lessen op de piano en andere instrumenten koos Christian Schumann toch voor het vak van dirigent en studeerde orkestdirectie en compositie aan de Hochschule für Musik in Weimar. En met succes. In 2007 won hij de eerste prijs tijdens de Antal Doráti International Conducting Competition in Budapest. Zijn doorbraak kwam in 2010 bij de Bayerische Staatsoper.

De vakpers noemde hem ‘een flonkerende ster onder de nieuwe generatie Duitse dirigenten’. Sindsdien heeft hij diverse grote orkesten geleid, waaronder het London Philharmonic Orchestra, de Staatskapelle Weimar en het Oslo Filharmoniske Orkester. Van 2006 tot 2009 was hij kapelmeester van het Theater St. Gallen in Zwitserland. Ook op het gebied van hedendaagse muziek heeft Christian Schumann zijn sporen verdiend. Zo leidde hij het befaamde Ensemble InterContemporain, het Österreichisches Ensemble für Neue Musik en dirigeerde diverse opera’s van Péter Eötvös.

Christian Schumann heeft in de afgelopen jaren naam gemaakt als dirigent van filmmuziek. Hij gaf verschillende concerten met filmmuziek, begeleidde diverse live filmvoorstellingen van onder meer Harry Potter en Frozen, en nam enkele soundtracks op.