1. Kijkje achter de schermen bij Phion

Kijkje achter de schermen bij Phion

Wat gebeurt er bij een orkestrepetitie allemaal voor en achter de schermen? Kom langs bij het orkest in Arnhem of Enschede en ontdek het! 

Groep: Groep 4 t/m 8

Het is weer mogelijk een kijkje achter de schermen te boeken. Hoe de coronaregels worden gehanteerd verschild per moment en locatie. Neem daarvoor contact op door te mailen naar educatie@phion.nl 

 

Wat gebeurt er allemaal tijdens een repetitie voordat het orkest klaar is om een concert te geven? Hoe klinken de instrumenten uit het orkest en hoe krijg je er geluid uit? En, wie werken er eigenlijk allemaal achter de schermen en hoe ziet het er daar uit? Kom langs in Arnhem of Enschede, neem een kijkje achter de schermen en luister naar het orkest tijdens hun repetitie. De kennismaking van deze excursie begint in de klas met interactieve opdrachten, filmpjes en natuurlijk een hoop muziek.

Meer informatie en prijs

Activiteit
Repetitiebezoek en rondleiding

Duur
1,5 tot 2 uur 

Locatie
Musis Arnhem
Muziekcentrum Enschede

Data
Op aanvraag 
Aanvragen kunnen wij tot 6 weken van tevoren in behandeling nemen.

Lesvoorbereiding
Een digitaal lespakket met filmpjes

Kerndoelen
54, 55 en 56. Ontdekken, luisteren, leren. Een complete kennismaking met het symfonieorkest.

Prijs
€ 5,- per leerling, inclusief drankje in de artiestenfoyer.
De groepsleerkrachten en brengouders hebben gratis entree.

Phionier
Kom jij dit schooljaar ook twee keer naar Phion met jouw school? Word dan Phionier! Als Phionier ontvang je € 0,50 korting per leerling op het kijkje achter de schermen. Daarnaast ontvang je toegang tot ons lesmateriaal in LessonUp. Kijk op deze pagina voor alle informatie.