1. 2425 - Doetinchem - Klassiek in Amphion
Doetinchem

Klassiek in Amphion

Een serie betoverende concerten

De serie

Geniet dit seizoen van drie heerlijke concerten van Phion. Chef-dirigent Alexei Ogrintchouk neemt de 40ste symfonie van Mozart mee en een onterecht onbekend dubbelconcert voor klarinet en altviool van Bruch. Schrijver Arthur Japin vertelt over zijn favoriete muziek en laat fragmenten én Stravinsky’s ballet Petroesjka horen. En we sluiten het seizoen af met Ravels sprookje Moeder de gans en de woelige zee van Debussy. Van harte welkom!

Ontdek deze serie in Amphion Doetinchem van drie betoverende concerten van Phion, elk met een uniek programma en bijzondere solisten. Onder leiding van chef-dirigent Alexei Ogrintchouk brengt Phion een mix van bekende, zeldzame en nieuwe muziek, met als hoogtepunt de geliefde Symfonie nr. 40 van Mozart en het onterecht vergeten Concert voor altviool en klarinet van Bruch, waar solisten Miguel da Silva en Olivier Patey zich vol passie voor inzetten. Een literair-muzikale avond beleef je met Arthur Japin, een van Nederland's meest gelezen schrijvers, die zijn fascinatie voor muziek deelt, bijgestaan door de Turks-Nederlandse sopraan Aylin Sezer.
Aan het einde van het seizoen geniet je van een programma dat in het teken staat van het Franse impressionisme. Michal Nesterowicz dirigeert  werken van Ibert, Ravel en Debussy, inclusief de betoverende La mer. Wees van harte welkom om deze bijzondere concerten te ervaren!

Bestel je serie

En geniet van tot wel 30% korting!

Beschikbare rangen:
Serie bestellen