1. Noa Wildschut speelt Saint-Saëns

Noa Wildschut speelt Saint-Saëns

27.04.2025 - 03.05.2025

Concertinformatie

Ga naar bestellen

Ga naar bestellen

 • Martijn Dendievel - dirigent
 • Noa Wildschut - viool

 • Sibelius De zwaan van Tuonela
 • Saint-Saëns Vioolconcert nr. 3
 • Sibelius Symfonie nr. 2

Bestel bij deze locaties

 • Arnhem - Musis 27.04.2025 - 20:00 
  € 23,00 - € 65,00
  bestel kaarten
 • Nijmegen - De Vereeniging 02.05.2025 - 20:15 
  € 21,00 - € 65,00
  bestel kaarten
 • Enschede - Muziekcentrum 03.05.2025 - 20:00 
  € 22,00 - € 55,00
  bestel kaarten

Vioolconcert door Noa Wildschut

Noa Wildschut bleek al vroeg een wonderkind op de viool. Nu, nog geen 25 jaar oud, behoort ze wereldwijd met diverse concoursen en cd-bekroningen op zak al tot de grote violisten van haar generatie.

Met haar originele Guarneri-viool uit 1729 speelt ze tijdens dit 3e vioolconcert van Saint-Saëns de sterren van de hemel.

Het is een opmerkelijk werk, omdat de componist in hart en nieren een virtuoos was op piano en orgel. Saint-Saëns kende de viool slechts uit de verte, maar hij wist met dit werk één van de meest geliefde vioolconcerten van de negentiende eeuw te maken.

Sibelius symfonie en De zwaan van Tuonela

Het optreden wordt omlijst door twee beroemde werken van Sibelius. Ontroerend laat hij de melancholieke zwaan rondzwemmen die volgens de oeroude Finse overlevering het dodenrijk Tuonela bewaakt in De zwaan van Tuonela.

De Tweede symfonie van Sibelius is er één van spannende contrasten. Heldhaftig patriottisme en persoonlijke ontboezemingen wisselen elkaar af in deze geliefde muziek van Finlands nationale componist.

Voor dit programma staat Phion onder leiding van de Vlaamse Martijn Dendievel, al eerder met succes te gast bij het orkest. ‘Onthoud de naam. Hij is een van die zeldzame grote dirigenten’, aldus de Belgische pers. Daar wil je als orkest graag mee musiceren.

Noa Wildschut en Martijn Dendievel

Het klassieke concert door Noa Wildschut en Martijn Dendievel combineert een uniek vioolwerk van Saint-Saëns met de Finse muziekgrootheid Sibelius. Geniet in Arnhem, Nijmegen en Enschede van de volgende generatie klassieke musici die alleen nog maar meer naam en faam zullen maken.