1. Naar een klassiek concert

Tijdelijk niet te boeken - Naar een klassiek concert

Voor alle leerlingen uit het voortgezet onderwijs die eens een echt klassiek concert willen bijwonen in een prachtige concertzaal. 

Groep: V(S)O

Door de gevolgen van Covid19 speelt het orkest op dit moment geen concerten. Daarom is het niet mogelijk een concertbezoek te plannen. 

 

'Een erg geslaagd concert qua opzet en repertoire. Onze leerlingen hebben genoten en maakten meteen toen het werd aangekondigd gebruik van de 'adventure seats'. Vanochtend las ik al een mail van een jongen die normaal niets met klassieke muziek heeft. Hij sprak van een toffe avond, en dat hij het grappig vond om bij de trombonisten te zitten, die ook nog eens de slappe lach hadden. Een meisje dat dwarsfluit speelt, was helemaal blij om naast een dwarsfluittist te zitten. Ook mijn collega en ik hebben genoten.'

Ervaringen

Dit was een van de reacties van een docent uit het voortgezet onderwijs naar aanleiding van een concertbezoek met zijn klas aan Classsh in november 2019.

Ook jij kan met jouw klas zo'n bijzondere ervaring opdoen. Hieronder hebben we al een aantal geschikte concerten voor jullie op een rijtje gezet. 

De aanraders

Phion is grensverleggend. We gaan voor klassieke muziek met een uitdaging. Een voorbeeld hiervan is Classsh. Een concert waarbij klassieke muziek de gewoontes van een popconcert volgt.
Leerzaam is het programma van Maestro Jules die in zijn programma de geheimen van een klassiek meesterwerk ontrafelt.
Ook Dominic Seldis, bekend van Maestro, brengt een bezoek aan het orkest. Dit keer verschijnt hij als presentator op het podium. Spelen de Amerikaanse verkiezingen een rol bij jullie op school? Dan is het programma The US elections 2020 een aanrader.

Kijk voor meer programma's in onze concertagenda

Wat moet je doen om met jouw klas een concert te bezoeken?

1. Neem een kijkje in onze concertagenda om te zoeken naar een geschikt concert. 
2. Neem contact op met de afdeling educatie door een mail te sturen naar educatie@phion.nl
3. Geef aan in welk concert je geïnteresseerd bent en met hoeveel leerlingen je het concert wilt bezoeken.
4. Wij zullen kijken of dit concert i.v.m. de coronamaatregelen doorgang kan vinden en of er nog plek is voor jouw klas
5. De kaarten en factuur worden naar jullie school toegestuurd. 

Locatie
Op dit moment zijn de locaties in overleg. Schroom niet om contact op te nemen en we onderzoeken wat er voor jullie mogelijk is. 

Prijs
€ 10,- per leerling en docent, inclusief garderobe en pauzedrankje
Maximaal 2 docenten per klas.
Reserveren kan alleen in groepsverband. 
Er is ook een mogelijkheid tot het betalen met CJP. 

Voorbereiding
Er is geen voorbereiding nodig. We zullen jullie informatie sturen over het orkest en de programmering van het gekozen concert.