1. Vlieg mee met Phion

Vlieg mee met Phion

Een 6-delige online serie over het orkest en de musici

Vlieg mee met Phion

Waarom wordt een film minder spannend als je het geluid uitzet? En waarom moet je soms huilen als je naar muziek luistert? Freek en Eric beantwoorden al jouw vragen, en nemen je mee in de wereld van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel. Een serie vol spannende, hilarische en ontroerende ontmoetingen met het orkest en de musici. En… de heren zoeken zelf ook de grenzen op. Want hoeveel water past er eigenlijk in een tuba? En waarom schrijft Freek stiekem een liefdesbriefje? Ga zelf ook aan de slag en vlieg mee naar de wereld van Phion!

Ga meteen aan de slag!

Doe je mee?

Vanaf 1 februari wordt er wekelijks op dinsdag om 10.00 uur een nieuwe aflevering van de serie via onze social media kanalen en het Youtube kanaal gedeeld. Daarnaast zijn er  (gratis!) bijbehorende opdrachten beschikbaar waarmee je de bewegingen, beat, bodypercussie en zang van het Vlieg mee met Phion lied kunt leren. Doe mee met Vlieg mee met Phion en speel aan het eind van de serie de gehele videoclip thuis of in de klas mee! 

Bekijk de afleveringen op Youtube

Bekijk hier de videoclip!

Vlieg mee met onderwijs in

We werken met onze projecten veel samen met allerlei basisscholen in Gelderland en Overijssel. Er wordt onder andere veel gebruik gemaakt van luisteropdrachten in onze klassieke muziekkalender 'Alle dagen klassiek'. Zo ontstond het idee om muziekkwartiertjes te maken: zes afleveringen met leuke opdrachten als muzikaal tussendoortje voor in de klas.

Met 'Vlieg mee met Phion' bieden we leerkrachten eigentijds en kant-en-klaar lesmateriaal dat zo laagdrempelig en aansprekend is dat iedere leerkracht hier wekelijks mee aan de slag kan gaan. In de afleveringen maken leerlingen kennis met de instrumenten uit het symfonieorkest en ervaren ze de kracht van symfonische muziek. In het bijbehorende lesmateriaal gaan leerlingen aan de slag met verbeelding, creativiteit en muzikale vaardigheden. En zo draagt Phion bij aan meer muziek in de klas!

Neem gerust contact op

Team Educatie
Eva, Carlijn en Monique
educatie@phion.nl 085-023 08 00