1. European Orchestra Laboratory

Projecten

European Orchestra Laboratory

European Ochestra Laboratory

Hieronder vind je alle vier de projecten op rij. Onderaan de pagina zijn korte video-impressies van de projecten te bekijken.

Project 1: Compose and Connect

Met zijn project Compose and Connect opende contrabassist Tim Nobel de mogelijkheid om samen met medewerkers van een bedrijf of organisatie een nieuwe compositie te maken. De identiteit van de organisatie wordt verklankt in dit nieuwe stuk. Het creatieve proces is daarbij belangrijker dan de perfecte uitvoering: een soort creatieve teambuilding. Tim Nobel leidde twee Compose&Connect projecten: in Enschede met leden van de Syrische gemeenschap en in Olst met medewerkers en directie van de Stichting IJssellandschap.

Project 2: Met uw orkest

Celliste Anne Knappstein leidde in Rijssen het project ‘Met Uw Orkest’: een laagdrempelige kennismaking in de wereld van symfonieorkest, musicus en dirigent aan de hand van workshops, interactieve ensembleconcertjes, een dirigentencursus (geen competitie) a la Maestro, en uiteindelijk orkestconcerten in het Parkgebouw en in een speciaal voor de gelegenheid tot concertzaal omgebouwde showroom.

Project 3: 5x5 en 1250 Deventer

Violist Karl Sousa organiseerde een reeks van korte zondagmiddagconcerten voor patiënten, mantelzorgers en professionele verzorgenden, op locatie in Deventer zorginstellingen. Samen met Deventer Klassiek en Deventer 1250 kwamen er vervolgens twee concerten tot stand: een wandelconcert met het Deventer Kamerkoor en een openluchtconcert op het Grote Kerkhof.

Project 4: HaFaBra

Een tiental Overijsselse harmonie- en fanfareorkesten werkte nauw met het orkest en samen in het project van tubaïst en dirigent Joost Smeets. Orkestmusici verzorgden workshops, ensembleoptredens, groepsrepetities, coaching en kijkjes achter de schermen voor de leden van de deelnemende orkesten. Het project monde uit in drie gemeenschappelijke concerten van de amateurorkesten en het Orkest van het Oosten op drie bijzondere locaties in Hengelo, Diepenveen en Heino.

Beeldmateriaal European Orchestra Laboratory

Project 1
Project 2
Project 3
Project 4