William Knight
tenor

William Knight

De Engelse tenor William Knight begon zijn carrière al vroeg in zijn leven als zanger van het koor van de Saint Paul’s Cathedral in Londen. Hij studeerde zang aan de universiteit van York waar hij Tenor Choral Scholar was aan de York Minster.

Sinds 2014 woont hij in Nederland en is vast lid van het Nederlands Kamerkoor. Daarnaast zingt hij regelmatig mee met onder meer het Collegium Vocale Gent, Amsterdam Baroque en Capella Amsterdam. Als solist werkte hij samen met beroemde ensembles als The Sixteen, het Huelgas Ensemble, de Nederlandse Bachvereniging en het Gabrieli Consort.

William Knight zingt niet alleen tenorpartijen, maar heeft zich daarnaast ontwikkeld als haute-contre (mannelijke alt) en zong als zodanig diverse rollen in Franse barokke opera’s. Hij is medeoprichter van The Windsor Consort, een in Nederland gevestigd ensemble dat zich toelegt op de uitvoering van oude muziek. William Knight is ook als componist actief. Al op zijn zevende maakte hij zijn eerste composities en de afgelopen jaren schreef hij diverse vocale werken voor onder meer het Nederlands Kamerkoor en Capella Amsterdam.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23