1. Véronique Gens
Véronique Gens
Sopraan

Véronique Gens

De Franse sopraan Véronique Gens studeerde aan het conservatorium van Parijs, waarna ze in 1986 haar debuut maakte bij Les Arts Florissants onder leiding van William Christie. Ze had in de jaren daarna groot succes met barokke opera’s, maar ook met de opera’s van Mozart waarbij de partij van Donna Elvira uit Don Giovanni haar glansrol was. Maar ze beperkte zich niet alleen tot 18e-eeuws repertoire. Ze maakte ook furore in (vooral Franse) opera’s uit later tijd van onder meer Saint-Saëns, Gounod en Poulenc.

Ze zong mee in producties bij belangrijke operahuizen als het Royal Opera House Covent Garden, de Wiener Staatsoper en het Teatro Real Madrid.

Op het concertpodium zong Véroniqe Gens onder meer met het Philharmonisch Orkest van Oslo, de Wiener Symphoniker en het Orchestre National de France. Als hooggewaardeerd liedzangeres gaf ze wereldwijd talloze recitals. De sopraan heeft een groot aantal opnames op cd en dvd op haar naam staan, die met ettelijke prijzen zijn bekroond, waaronder een Gramophone Award en een International Opera Award. Zo maakte ze een opname van Les nuits d’été van Berlioz, waarmee ze dit seizoen ook bij Phion te horen is, en was ze te zien in de dvd-registratie van Rameau’s Castor et Pollux van De Nationale opera. Véronique Gens is door de Franse staat geëerd als Chevalier dans l’Ordre de La Légion d’Honneur en Commandeur dans l’Ordre des Arts et des Lettres.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23