1. Valerius Ensemble
Valerius Ensemble
ensemble

Valerius Ensemble

Het Valerius Ensemble werd in 1988 opgericht door klarinettist André Kerver en cellist René Geesing, beiden lid van het Orkest van het Oosten. In de loop der jaren werd het ensemble één van de toonaangevende muziekgezelschappen in Oost-Nederland. Naast de talloze concerten werkte het ensemble mee aan radio-uitzendingen, maakte cd-opnames en ging op tournee in het buitenland. De ‘Serie van zes’ in de Arke Zaal van het Muziekcentrum Enschede trekt jaarlijks een groot aantal trouwe bezoekers.

Mede door de flexibele bezetting kan het Valerius Ensemble putten uit een zeer breed repertoire dat reikt van de tweede helft van de 18e eeuw tot hedendaags. Grote musici speelden samen met de leden zoals Ronald Brautigam, Liza Ferschtman en Lisa Jacobs. Bijzonder was de medewerking van cabaretier Herman Finkers in een eigenzinnige versie van Le Carnaval des animaux van Saint-Saëns. Bekende componisten als Carlos Micháns, Wim Beunders en Raimundo Penaforte schreven speciaal werk voor het ensemble.

Een belangrijk onderdeel van de activiteiten van het Valerius Ensemble is jeugdeducatie met zoekconcerten, jeugdmuziektheater, doe-mee concerten en klassenbezoek. Nog recentelijk organiseerde het een groot project voor het VMBO-onderwijs, ‘Clash of the Composers’ getiteld.

Het Valerius Ensemble heeft een eigen website. 

 

Het Valerius Ensemble speelt in onderstaande bezetting Schubert Octet in F:
Mathieu van Bellen viool 1
Inge Bergenhuizen viool 2
Daria Ujejska altviool
René Geesing cello
Rebecca Franssen contrabas
Hanneke Nijs fagot
Corina Liefers hoorn
Johan Naus klarinet

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23