Olivier Patey
klarinet

Olivier Patey

De uit Lille afkomstige klarinettist Olivier Patey studeerde aan het conservatorium van zijn geboorteplaats en het Conservatoire Supérieur de Paris dat hij in 2005 met de hoogste onderscheiding afsloot, waarna hij nog twee jaar deelnam aan de 'perfectionnement'-opleiding. Zijn reputatie vestigde hij met de winst van het Internationale Musikwettbewerb der ARD en de Carl Nielsen International Music Competition. Hij soleerde met onder meer het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Münchener Kammerorchester en het Praags Filharmonisch Orkest.

Maar ook als orkestmusicus heeft Olivier Patier een indrukwekkende carrière. Van 2009 tot 2013 was hij eerste klarinettist van het Mahler Chamber Orchestra in Berlijn en vervolgens een jaar bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Momenteel is hij aanvoerder klarinet bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens een solistisch optreden bij dit orkest speelde hij in Mozarts Klarinetconcert op een speciaal voor hem gebouwde bassetklarinet.
Als kamermuziekartiest is hij verbonden met het Arties Festival in Mumbai. In het kader daarvan heeft hij zijn eigen cd-label Arties waarmee hij al enkele opnames gemaakt heeft.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23